Gå till huvudinnehåll

NumSum - skript- och diagramfunktion

Returnerar den numeriska summan av 1 till N parametrar. I motsats till operatorn + behandlar numsum alla icke-numeriska värden som 0.

Anteckning om information numsum-funktionen har ersatts av RangeSum - skript- och diagramfunktion-funktionen. numsum kan användas, men det rekommenderas inte.

Syntax:  

NumSum(expr1 [ , expr2, ... exprN ])

Exempel och resultat:  

  • numsum( 1,2,4 ) returnerar 7
  • numsum( 1,'xyz' ) returnerar 1
  • numsum( null( ) ) returnerar 0

Var den här sidan till hjälp för dig?

Om du hittar några fel på denna sida eller i innehållet – ett stavfel, ett steg som saknas eller ett tekniskt fel – berätta för oss så att vi kan blir bättre!

Gå med i programmet Analytics Modernization

Remove banner from view

Modernisera utan att kompromissa med dina värdefulla QlikView-appar med programmet för analysmodernisering. Klicka här för mer information eller ta kontakt: ampquestions@qlik.com