Gå till huvudinnehåll

NumMin - skript- och diagramfunktion

Returnerar det lägsta numeriska värdet av 1 till N parametrar. Om inget numeriskt värde påträffas returneras NULL.

Anteckning om information nummin-funktionen har ersatts av RangeMin - skript- och diagramfunktion-funktionen. nummin kan användas, men det rekommenderas inte.

Syntax:  

NumMin(expr1 [ , expr2, ... exprN ])

Exempel och resultat:  

  • nummin( 1,2,4 ) returnerar 1
  • nummin( 1,'xyz' ) returnerar 1
  • nummin( null( ) 'abc' ) returnerar NULL

Var den här sidan till hjälp för dig?

Om du hittar några fel på denna sida eller i innehållet – ett stavfel, ett steg som saknas eller ett tekniskt fel – berätta för oss så att vi kan blir bättre!

Gå med i programmet Analytics Modernization

Remove banner from view

Modernisera utan att kompromissa med dina värdefulla QlikView-appar med programmet för analysmodernisering. Klicka här för mer information eller ta kontakt: ampquestions@qlik.com