Gå till huvudinnehåll

NumCount - skript- och diagramfunktion

Returnerar antalet numeriska värden som påträffats i 1 till N parametrar.

Anteckning om information numcount-funktionen har ersatts av RangeCount - skript- och diagramfunktion-funktionen. numcount kan användas, men det rekommenderas inte.

Syntax:  

NumCount(expr1 [ , expr2, ... exprN ])

Exempel och resultat:  

  • numcount( 1,2,4, ) returnerar 3
  • numcount( 2,xyz ) returnerar 1
  • numcount( null( ) ) returnerar 0

Var den här sidan till hjälp för dig?

Om du hittar några fel på denna sida eller i innehållet – ett stavfel, ett steg som saknas eller ett tekniskt fel – berätta för oss så att vi kan blir bättre!

Gå med i programmet Analytics Modernization

Remove banner from view

Modernisera utan att kompromissa med dina värdefulla QlikView-appar med programmet för analysmodernisering. Klicka här för mer information eller ta kontakt: ampquestions@qlik.com