Floor

Floor() avrundar x nedåt till närmaste multipel av step [+ offset]. Standardvärdet för offset är 0.

Jämför med funktionen ceil som rundar av indata uppåt.

Syntax:

Floor(x[, step[, offset]])

Returnerad datatyp: numeriska

Exempel och resultat:

• Floor( 2,4 ): returnerar 0
  • Floor( 4,2 ): returnerar 4
  • Floor( 3.88 , 0.1 ): returnerar 3.8
  • Floor( 3.88 , 5 ): returnerar 0
  • Floor( 1.1 , 1 ): returnerar 1
  • Floor( 1.1 , 1 , 0.5 ): returnerar 0.5

Mer information

Var den här sidan till hjälp för dig?

Om du hittar några fel på denna sida eller i innehållet – ett stavfel, ett steg som saknas eller ett tekniskt fel – berätta för oss så att vi kan blir bättre!

Gå med i programmet Analytics Modernization

Remove banner from view

Modernisera utan att kompromissa med dina värdefulla QlikView-appar med programmet för analysmodernisering. Klicka här för mer information eller ta kontakt: ampquestions@qlik.com