Fact

Fact() returnerar faktorn av ett positivt heltal x.

Syntax:

Fact(x)

Returnerad datatyp: heltal

Begränsningar:

Om talet x inte är ett heltal trunkeras det. Icke-positiva nummer returnerar NULL.

Exempel och resultat:

• Fact( 1 ): returnerar 1
  • Fact( 5 ): returnerar 120 ( 1 * 2 * 3 * 4 * 5 = 120 )
  • Fact( -5 ): returnerar NULL

Var den här sidan till hjälp för dig?

Om du hittar några fel på denna sida eller i innehållet – ett stavfel, ett steg som saknas eller ett tekniskt fel – berätta för oss så att vi kan blir bättre!

Gå med i programmet Analytics Modernization

Remove banner from view

Modernisera utan att kompromissa med dina värdefulla QlikView-appar med programmet för analysmodernisering. Klicka här för mer information eller ta kontakt: ampquestions@qlik.com