LevenshteinDist - skript- och diagramfunktion

LevenshteinDist() returnerar Levenshtein-avståndet mellan två strängar. Det definieras som det minsta antalet enkelteckensredigeringar (infogningar, borttagningar eller ersättningar) som krävs för att förvandla en sträng till en annan. Funktionen är användbar vid ungefärliga strängjämförelser.

Syntax:

LevenshteinDist(text1, text2)

Returnerad datatyp: heltal

Gå med i programmet Analytics Modernization

Remove banner from view

Modernisera utan att kompromissa med dina värdefulla QlikView-appar med programmet för analysmodernisering. Klicka här för mer information eller ta kontakt: ampquestions@qlik.com