Logiska funktioner

Den här delen beskriver funktioner som hanterar logiska operationer. Samtliga funktioner kan användas både i laddningsskriptet och i diagramuttryck.

Observera: Både IsNum och IsText returnerar 0 om uttrycket är NULL.

Example:

I det följande exemplet laddas en inline-tabell med blandade textvärden och numeriska värden, och två fält läggs till för att kontrollera om värdet är ett numeriskt värde eller ett textvärde.

Load *, IsNum(Value), IsText(Value) Inline [ Value 23 Green Blue 12 33Red];

Den resulterande tabellen ser ut så här:

Example 1
ValueIsNum(Value)IsText(Value)
Green0-1
Blue0-1
33Red0-1