FileSize - skriptfunktion

FileSize-funktionen returnerar ett heltal som anger storleken i byte för filen filename eller, om inget filename angetts, för den tabellfil som håller på att läsas in.

Syntax:

FileSize([filename])

Arguments:

• filename: Namnet på en fil, inklusive sökväg om så krävs. Om du inte anger ett filnamn används den tabellfil som för närvarande läses.
    • absolut

Example: c:\data\

• relativt till QlikView-dokumentsökvägen.

Example: data\

• URL-adress (HTTP eller FTP), som pekar till en plats på internet eller ett intranät.

Example: http://www.qlik.com

Examples and results:

Exempel och resultat
Exempel Resultat

LOAD *, FileSize( ) as X from abc.txt;

Returnerar den angivna filens (abc.txt) storlek som ett heltal i fält X i varje post som läses in.
FileSize( 'xyz.xls' ) Returnerar storleken på filen xyz.xls.