Set-modifierare med avancerade sökningar

Avancerade sökningar som använder jokertecken och aggregeringar kan användas för att definiera set.

Exempel:

Exempel och resultat
Exempel Resultat
sum( {$–1<Product = {“*Internal*”, “*Domestic*”}>} Sales )

Returnerar försäljningen för det aktuella valet, exklusive transaktioner som hör till produkter med strängen "Internal" eller "Domestic" i produktnamnet.

sum( {$<Customer = {“=Sum({1<Year = {2007}>} Sales ) > 1000000”}>} Sales )

Returnerar försäljningen för det aktuella valet, men med ett nytt val i fältet ”Customer”: enbart kunder som under 2007 hade en total försäljning på över 1 000 000.

Gå med i programmet Analytics Modernization

Remove banner from view

Modernisera utan att kompromissa med dina värdefulla QlikView-appar med programmet för analysmodernisering. Klicka här för mer information eller ta kontakt: ampquestions@qlik.com