Systemkrav för QlikView

Det här avsnittet listar kraven som måste uppfyllas för att du ska kunna installera och köra QlikView.

QlikView Desktop

Systemkrav för Desktop
Plattformar
  • Microsoft Windows 8.1 x64
  • Microsoft Windows 10 x64
  • Microsoft Windows Server 2012
  • Microsoft Windows Server 2012 R2
  • Microsoft Windows Server 2016
  • Microsoft Windows Server 2019
Processorer (CPU:er) Multi-core x64-kompatibla processorer
Minne

4 GB minimum.

Beroende på datavolymerna kan det krävas mer. QlikView är en teknisk lösning som bygger på inmemory-analys. Minneskraven för att köra QlikView-produkter är direkt relaterade till den datamängd som ska analyseras.

Diskutrymme Totalt 300 MB krävs för installationen
Säkerhet
  • Microsoft Active Directory (NTLM eller Kerberos)
  • Lokalt Windows-användarkonto (NTLM)
  • Tredjepartssäkerhet (kräver QlikView Server Enterprise Edition)

Webbläsarstöd

Webbläsare som stöds
Webbläsare AccessPoint QlikView Portal QlikView Plug-in QlikView Ajax -klient QlikView Management Console
Microsoft Internet Explorer 11

Microsoft Edge (senaste versionen för Microsoft Windows) √ (körd i IE-läge)
Microsoft Edge (senaste versionen för enheter med iOS eller Android) X X
Mozilla Firefox (senaste versionen) X
Apple Safari 12, Apple Safari 13 X X
Apple Mobile Safari (iOS 12- och iOS 13-enheter) X X
Google Chrome (senaste versionen för enheter med Microsoft Windows, Apple Mac eller Android) X

QlikView Server

I det här avsnittet hittar du kraven som målsystemet måste uppfylla för att det ska gå att installera och köra QlikView Server.

Systemkrav
Komponent Krav
Plattformar
  • Microsoft Windows Server 2012
  • Microsoft Windows Server 2012 R2
  • Microsoft Windows Server 2016
  • Microsoft Windows Server 2019

Endast för utvecklings- och testningsändamål:

• Microsoft Windows 8.1
  • Microsoft Windows 10
Processorer (CPU:er) x64-kompatibla processorer med flera kärnor
Minne 4 GB minimum. Beroende på datavolymerna kan det krävas mer. QlikView är en teknisk lösning som bygger på inmemory-analys. Minneskraven för att köra QlikView-produkter är direkt relaterade till den datamängd som ska analyseras.
Diskutrymme Totalt 450 MB krävs för installationen
Säkerhet
  • Microsoft Active Directory (NTLM eller Kerberos)
  • Lokalt Windows-användarkonto (NTLM)
  • Tredjepartssäkerhet (kräver QlikView Server Enterprise Edition)
Webbserver
  • QlikView -webbserver
  • Microsoft IIS 8, 8.5 eller 10
.NET Framework

4.7.2 eller senare

Internet Protocol
  • IPv4
  • IPv6
  • Dual stack (IPv4 och IPv6)
Qlik Sense -kompatibilitet

Det går inte att installera QlikView Server på en dator med Qlik Sense Enterprise redan installerat.

Det går att publicera QlikView-appar på Qlik Sense Enterprise SaaS.

Observera: Aktivering av licens kräver åtkomst till Qlik Licensing Service. Öppna port 443 och tillåt utgående anrop till license.qlikcloud.com.

En proxy kan användas. Mer information om hur du konfigurerar en proxytjänst i Windows finns i Konfigurera en proxy för kommunikation med Qlik Licencing Service i QlikView Server (endast på engelska).

QlikView Publisher

QlikView Publisher är en kompletterande licensierad modul till QlikView Server. Den installeras genom att tillämpa en licens för en QlikView Server.

Krav för Publisher
Komponent Krav
Databas
  • XML i ursprungsformat
  • SQL Server (senaste versionen)

QlikView Workbench

QlikView Workbench är en kompletterande licensierad modul till QlikView Server. Det installeras genom att tillämpa en licens för en QlikView Server. QlikViewWorkbench kräver QlikView ServerEnterprise Edition.

QlikView Workbench stöds enbart för in memory-datafält och objekt som använder de här fälten. Stöds inte för Direct Discovery-fält eller objekt som använder Direct Discovery-fält.

Krav för Workbench
Komponent Krav
Utvecklingsverktyg

Microsoft Visual Studio (recent version)

Integrering av innehållshanteringssystemet
  • Microsoft SharePoint 2013
  • Microsoft SharePoint 2016