Stäng meddelandebanderoll

Nyheter i QlikView April 2020

Här är några av de användbara nya och uppdaterade funktionerna i QlikView.

Modernare analys

Versionen QlikView April 2020 är direkt kopplad till lanseringen av vårt Analytics Modernization Program, vilket innebär att QlikView-kunder kan dra nytta av sin tidigare investering i QlikView när de moderniserar sina BI-plattformar. Vidare kan kunderna nu automatisera uppladdning av QlikView-dokument för användning i Qlik Sense Enterprise SaaS-hubben. Mer specifikt innehåller version QlikView April 2020 följande nya funktioner som understöder denna satsning.

Automatiserad uppladdning av QlikView-dokument

Distribuera QlikView-appar som finns på plats lokalt till Qlik Sense Enterprise SaaS-hubben så att båda produkterna kan användas parallellt, i kombination med Analytics Modernization Program eller Dual Use Licensing (tidigare erbjudande).

Publicera QlikView-dokument och länkar i en Qlik Sense-molnhubb (endast på engelska)

QlikView-klient med IE-insticksprogram i Qlik Sense Enterprise SaaS

QlikView Internet Explorer (IE)-insticksprogrammet stöds nu för QlikView-appar i Qlik Sense Enterprise SaaS.

QlikView i cloud editions of Qlik Sense

Support för komplement

Tillgänglighetskomplement och GeoAnalytics-komplement för QlikView är tillgängliga i Qlik Sense Enterprise SaaS.

QlikView i cloud editions of Qlik Sense

Stöd för QlikView Publisher-licensnyckel

I QlikView April 2020 ingår stöd för signerade licensnycklar i QlikView Publisher, vilket stödjer Analytics Modernization Program och samordnad licensiering.

QlikView Publisher-licens (endast på engelska)

QVD-kryptering

I QlikView April 2020 tillkommer stöd för QVD-kryptering. Liksom Qlik Sense QVD-kryptering, kan QlikView nu läsa och skriva krypterade QVD-filer.

QVD-kryptering (endast på engelska)

Tillåta e-postmeddelande med bokmärke som länk för Analyzer-användare

Nu tillåter QlikView April 2020 att QlikView Analyzer-användare skickar länkar till bokmärken med e-post. I förra versionen var detta bara möjligt för användare med Professional-licens.

Arkiv-menyn > Skicka med bokmärke som länk

Exklusiv percentil

I QlikView April 2020 ingår stöd för funktionen Exklusiv percentil.

FractileExc – skriptfunktion

FractileExc – diagramfunktion

Få QDS att återhämtas snabbare när systemet stannar upp

I QlikView April 2020 ingår följande förbättringar för att få QDS att återhämtas snabbare om systemet stannar upp:

• Om lastbalanseringen är låst visar QMC nu "Cluster is down" (Klustret ligger nere) i uppgiftsmenyn.
  • Nu försöker QlikView att öppna en fil igen i 10 sekunder istället för en minut, vilket ger snabbare svar i loggar om låsta filer.
  • Om inte QlikView kan hämta Loadbalancer.xml från enheten återgår den till lastbalanseringsfilen i cacheminnet om det finns någon sådan.
  • Du kan skicka e-postmeddelanden om att klustret ligger nere genom att ange config-parametern "ServiceFailureAlertEmailAddresses" i QMS-programfiler.

Stöd för QlikView QDS-aviseringar med e-post för AD-säkerhetsgrupper

I QlikView April 2020 kan du även skicka QDS-aviseringar till säkerhetsgrupper.

Aviserings-e-postmeddelande (endast på engelska)