Systemkrav för QlikView

Det här avsnittet listar kraven som måste uppfyllas för att du ska kunna installera och köra QlikView.

QlikView Desktop

Plattformar
  • Microsoft Windows 8.1 x64
  • Microsoft Windows 10 x64
  • Microsoft Windows Server 2012
  • Microsoft Windows Server 2012 R2
  • Microsoft Windows Server 2016
  • Microsoft Windows Server 2019
Processorer (CPU:er) Multi-core x64-kompatibla processorer
Minne

4 GB minimum.

Beroende på datavolymerna kan det krävas mer. QlikView är en teknisk lösning som bygger på inmemory-analys. Minneskraven för att köra QlikView-produkter är direkt relaterade till den datamängd som ska analyseras.

Diskutrymme Totalt 300 MB krävs för installationen
Säkerhet
  • Microsoft Active Directory (NTLM eller Kerberos)
  • Lokalt Windows-användarkonto (NTLM)
  • Tredjepartssäkerhet (kräver QlikView ServerEnterprise Edition)

Webbläsarstöd

Webbläsare AccessPoint QlikView Portal QlikView för Microsoft Internet Explorer QlikView Ajax -klient
Microsoft Internet Explorer 11

√ (plugin-program)
Microsoft Edge (senaste version) √ (från SR3 eller senare)
Mozilla Firefox (senaste version)
Apple Safari 12, Apple Safari 13
Google Chrome (senaste version för Microsoft Windows och Apple Mac)
Apple Mobile Safari (iOS 12- och iOS 13-enheter)
Android-mobiler och -datorplattor (senaste versionen av Google Chrome-webbläsare)

QlikView Server

I det här avsnittet hittar du kraven som målsystemet måste uppfylla för att det ska gå att installera och köra QlikView Server.

Plattformar
  • Microsoft Windows Server 2012
  • Microsoft Windows Server 2012 R2
  • Microsoft Windows Server 2016
  • Microsoft Windows Server 2019

Endast för utvecklings- och testningsändamål:

• Microsoft Windows 8.1
  • Microsoft Windows 10
Processorer (CPU:er) x64-kompatibla processorer med flera kärnor
Minne 4 GB minimum. Beroende på datavolymerna kan det krävas mer. QlikView är en teknisk lösning som bygger på inmemory-analys. Minneskraven för att köra QlikView-produkter är direkt relaterade till den datamängd som ska analyseras.
Diskutrymme Totalt 450 MB krävs för installationen
Säkerhet
  • Microsoft Active Directory (NTLM eller Kerberos)
  • Lokalt Windows-användarkonto (NTLM)
  • Tredjepartssäkerhet (kräver QlikView ServerEnterprise Edition)
Webbserver
  • QlikView -webbserver
  • Microsoft IIS 8, 8.5 eller 10
.NET Framework

4.7.2 eller senare

Internet Protocol
  • IPv4
  • IPv6
  • Dual stack (IPv4 och IPv6)
Qlik Sense -kompatibilitet  Det går inte att installera QlikView Server på en dator med Qlik Sense Enterprise redan installerat.
QlikView Management Console
  • Microsoft Edge
  • Microsoft Internet Explorer 11
  • Mozilla Firefox (senaste version)
  • Google Chrome (senaste version)
Observera: Aktivering av licens kräver åtkomst till Qlik Licensing Service. Öppna port 443 och tillåt utgående anrop till license.qlikcloud.com.

En proxy kan användas. Mer information om hur du konfigurerar en proxytjänst i Windows finns i Konfigurera en proxy för kommunikation med Qlik Licencing Service i QlikView Server (endast på engelska).

QlikView Publisher

QlikView Publisher är en kompletterande licensierad modul till QlikView Server. Det installeras genom att tillämpa en licens för en QlikView Server.

Databas
  • XML i ursprungsformat
  • SQL Server 2012, 2016, 2017 eller 2019

QlikView Workbench

QlikView Workbench är en kompletterande licensierad modul till QlikView Server. Det installeras genom att tillämpa en licens för en QlikView Server. QlikViewWorkbench kräver QlikView ServerEnterprise Edition.

QlikView Workbench stöds enbart för in memory-datafält och objekt som använder de här fälten. Stöds inte för Direct Discovery-fält eller objekt som använder Direct Discovery-fält.

Utvecklingsverktyg
  • Microsoft Visual Studio 2010
  • Microsoft Visual Web Developer 2010 Express Edition
  • Microsoft Visual Studio 2012
  • Microsoft Visual Studio 2013
  • Microsoft Visual Studio 2015
  • Microsoft Visual Studio 2017
  • Microsoft Visual Studio 2019
Integrering av innehållshanteringssystemet
  • Microsoft SharePoint 2013
  • Microsoft SharePoint 2016