QlikWorld 2020 – global konferens. Kom och upptäck hur du utnyttjar dina data på bästa sätt. Agera nu. Registrera dig nu och spara.

Left - skript- och diagramfunktion

Left() returnerar en sträng som består av de första (längst till vänster) tecknen i indatasträngen, där antalet tecken i den returnerade strängen fastställs av det andra argumentet.

Syntax:

Left(text, count)

Return data type: sträng

Arguments:

Argument Beskrivning
text Den ursprungliga strängen.
count Definierar antal tecken som ska inkluderas från vänster sida av strängen text.

Index - skript- och diagramfunktion, som ger möjlighet till en mer komplex stränganalys.