Vanliga skriptsatser

Vanliga satser används normalt för att modifiera data på ett eller annat sätt. Dessa satser kan skrivas på ett valfritt antal rader i skriptet och måste alltid avslutas med ett semikolon: ";".

Alla nyckelord i skriptet kan skrivas med antingen versaler eller gemener. Fält- och variabelnamn är dock skiftlägeskänsliga.

Använd listrutan för varje funktion för att visa en kort beskrivning och syntax för varje funktion. Klicka på funktionens namn i syntaxbeskrivningen för fler detaljer.

Join the Analytics Modernization Program

Modernize by leveraging your QlikView investment to begin using Qlik Sense on the Cloud.

Want to know more?