QlikWorld 2020 – global konferens. Kom och upptäck hur du utnyttjar dina data på bästa sätt. Agera nu. Registrera dig nu och spara.

Sample

Prefixet sample till en LOAD- eller SELECT-sats används för att ladda ett slumpmässigt urval av poster från datakällan.

Syntax:

Sample  p ( loadstatement | selectstatement )

Arguments:

Argument Beskrivning
p

Ett godtyckligt uttryck som resulterar i ett tal större än 0 och mindre än eller lika med 1. Talet indikerar sannolikheten för att en viss post ska läsas.

Alla poster läses, men bara vissa av dem läses in i QlikView.

Example:

Sample 0.15 SQL SELECT * from Longtable;

Sample(0.15) LOAD * from Longtab.csv;

Observera: Parenteser är tillåtna men inte obligatoriska.

See also: