QlikWorld 2020 – global konferens. Kom och upptäck hur du utnyttjar dina data på bästa sätt. Agera nu. Registrera dig nu och spara.

First

Prefixet First till en LOAD- eller SELECT (SQL)-sats används för att ladda ett angivet antal poster från en datakälla i tabellformat.

Syntax:

First n ( loadstatement | selectstatement )

Arguments:

Argument Beskrivning
n

Ett godtyckligt uttryck, vars resultat är ett heltal som anger det maximala antalet poster som ska laddas.

n kan omslutas av parenteser, såsom (n), men detta är inget krav.

Examples:

First 10 LOAD * from abc.csv;

First (1) SQL SELECT * from Orders;

See also: