QlikWorld 2020 Global Conference. Join us to discover how to get the most from your data. Act fast. Register now and save.

weekyear - skript- och diagramfunktion

Denna funktion returnerar det år som veckonumret hör till enligt ISO 8601. Veckonummer går från 1 till cirka 52.

Syntax:

weekyear(expression)

Typ av returdata: heltal

Limitations:

Vissa år börjar vecka #1 i december, till exempel december 1997. Andra år kan börja med vecka #53 från föregående år, till exempel januari 1999. Under dessa få dagar då veckonumret hör till ett annat år returnerar funktionerna year och weekyear andra värden.