QlikWorld 2020 – global konferens. Kom och upptäck hur du utnyttjar dina data på bästa sätt. Agera nu. Registrera dig nu och spara.

setdateyear - skript- och diagramfunktion

Den här funktionen tar som indata en timestamp och ett year och uppdaterar timestamp med det year som har angetts i indata.

Syntax:

setdateyear (timestamp, year)

Typ av returdata: dual

Arguments:

Argument Beskrivning
timestamp Det datum som ska utvärderas som en tidsangivelse eller det uttryck som resulterar i en tidsangivelse och ska konverteras, till exempel ”2012-10-12”.
year Ett fyrsiffrigt årtal.