QlikWorld 2020 – global konferens. Kom och upptäck hur du utnyttjar dina data på bästa sätt. Agera nu. Registrera dig nu och spara.

age - skript- och diagramfunktion

Funktionen age returnerar åldern vid tidpunkten för timestamp (i fyllda år) för någon som är född på date_of_birth.

Syntax:

age(timestamp, date_of_birth)

Kan vara ett uttryck.

Typ av returdata: numeriska

Arguments:

Argument Beskrivning
timestamp Tidsmarkören, eller uttrycksresultatet som tidsmarkör, som antalet fyllda år ska beräknas fram till.
date_of_birth Födelsedatum för personen vars ålder beräknas. Kan vara ett uttryck.