Unmap

Satsen Unmap avaktiverar fältvärdesmappningar, som har gjorts med hjälp av en tidigare Map … Using-sats för fält som läses in efteråt.

Syntax:

Unmap *fieldlist

Argument:

Argument Beskrivning
*fieldlist En kommaavgränsad lista över de fält som inte längre ska mappas från den aktuella positionen i skriptet. Genom att använda * som fältlista anger du alla fält. Jokertecknen * och ? är tillåtna i fältnamn. När jokertecken används som delar av fältnamn är det ibland nödvändigt att sätta fältnamnen inom citationstecken.

Exempel Resultat
Unmap Country; Inaktiverar mappning av fältet Country.
Unmap A, B, C; Inaktiverar mappning av fälten A, B och C.
Unmap * ; Inaktiverar mappning av alla fält.

Se även: