QlikWorld 2020 – global konferens. Kom och upptäck hur du utnyttjar dina data på bästa sätt. Agera nu. Registrera dig nu och spara.

Directory

Directory-satsen anger i vilken katalog du ska leta efter datafiler i följande LOAD-satser tills en ny Directory-sats anges.

Syntax:

Directory[path]

Om Directory-satsen används utan någon path eller utelämnas kommer QlikView att leta i QlikView-arbetskatalogen.

​Se: Arbetskatalog

Argument:

Argument Beskrivning
path

En text som kan tolkas som sökvägen till qvw-filen.

Sökvägen är sökvägen till filen, antingen:

• absolut

Exempel: c:\data\

• relativt till QlikView-dokumentsökvägen.

Exempel: data\

• URL-adress (HTTP eller FTP), som pekar till en plats på internet eller ett intranät.

Exempel: http://www.qlik.com

Exempel:

Directory c:\userfiles\data;

Se även: