Kontrollsatser i skriptet

QlikView-skriptet består av ett antal satser. En sats kan vara antingen en vanlig skriptsats eller en kontrollsats.

Kontrollsatser används normalt för att kontrollera skriptexekveringens flöde. Varje tillägg i en kontrollsats måste hållas inom en och samma rad i skriptet och avslutas med antingen semikolon eller radslut.

Prefix sätts aldrig framför kontrollsatser, med undantag för prefixen when och unless som kan användas med några få specifika kontrollsatser.

Alla nyckelord i skriptet kan skrivas med antingen versaler eller gemener.

Använd listrutan för varje funktion för att visa en kort beskrivning och syntax för varje funktion. Klicka på funktionens namn i syntaxbeskrivningen för fler detaljer.