QlikWorld 2020 Global Conference. Join us to discover how to get the most from your data. Act fast. Register now and save.

daynumberofquarter - skript- och diagramfunktion

Beräknar dagens nummer i kvartalet där tidsmarkören finns.

Syntax:

DayNumberOfQuarter(timestamp[,start_month])

Typ av returdata: heltal

Funktionen utgår alltid från år med 366 dagar.

Argument:

Argument Beskrivning
timestamp Det datum som ska evalueras.
start_month Genom att ange en start_month mellan 2 och 12 (1 om parametern utelämnas), kan årets början flyttas fram till första dagen på valfri månad. Om du exempelvis vill börja ett budgetår den 1 mars anger du start_month som 3.