QlikView-fil

Ett QlikView-dokument är en fil som innehåller allt som behövs för att analysera data:

• datamängden i sig
  • skriptet som behövs för att uppdatera QlikView-filen med nya data från datakällan
  • information om layout (ark, listboxar, diagram etc)
  • varningar, bokmärken och rapporter i dokument
  • information om behörighet
  • makromoduler

Det är därför mycket enkelt att sprida information med hjälp av QlikView-filer. Analyser kan göras oberoende av datamängdens placering och nätverkets tillstånd. QlikView-dokument är ett sätt att dela information med användare som inte har åtkomst till datakällan.