Systemkrav för QlikView

I det här avsnittet hittar du kraven som målsystemet måste uppfylla för att det ska gå att installera och köra QlikView.

QlikView Desktop

Plattformar
  • Microsoft Windows 7 x64
  • Microsoft Windows 8.1 x64
  • Microsoft Windows 10 x64
  • Microsoft Windows Server 2008 x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2008 R2
  • Microsoft Windows Server 2012
  • Microsoft Windows Server 2012 R2
  • Microsoft Windows Server 2016
Processorer (CPU:er) Intel Core 2 Duo eller senare rekommenderas
Minne

4 GB minimum.

Beroende på datavolymerna kan det krävas mer. QlikView är en teknisk lösning som bygger på inmemory-analys. Minneskraven för att köra QlikView-produkter är direkt relaterade till den datamängd som ska analyseras.

Diskutrymme Totalt 300 MB krävs för installationen
Säkerhet
  • Microsoft Active Directory
  • NTLM
  • Tredjepartssäkerhet (kräver QlikView ServerEnterprise Edition)

Webbläsarstöd

Webbläsare AccessPoint QlikView Portal QlikView för Microsoft Internet Explorer QlikView Ajax-klient
Microsoft Internet Explorer 8 √ (32-bitars plugin-program)
Microsoft Internet Explorer 11

√ (32-bitars plugin-program)
Microsoft Edge
Mozilla Firefox (senaste version)
Apple Safari 9.0 och 10.0
Google Chrome (senaste version för Microsoft Windows och Apple Mac)
Apple Mobile Safari (iOS 9- och 10-enheter)
Android-mobiler och -datorplattor (Google Chrome webbläsarversion 5.0 eller senare)
Good Access

QlikView Server

I det här avsnittet hittar du kraven som målsystemet måste uppfylla för att det ska gå att installera och köra QlikView Server.

Plattformar
  • Microsoft Windows Server 2008 x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2008 R2
  • Microsoft Windows Server 2012
  • Microsoft Windows Server 2012 R2
  • Microsoft Windows Server 2016

Endast för utvecklings- och testningsändamål:

• Microsoft Windows 7
  • Microsoft Windows 8.1
  • Microsoft Windows 10
Processorer (CPU:er) x64-kompatibla processorer med flera kärnor
Minne 4 GB minimum. Beroende på datavolymerna kan det krävas mer. QlikView är en teknisk lösning som bygger på inmemory-analys. Minneskraven för att köra QlikView-produkter är direkt relaterade till den datamängd som ska analyseras.
Diskutrymme Totalt 450 MB krävs för installationen
Säkerhet
  • Microsoft Active Directory
  • NTLM
  • Tredjepartssäkerhet (kräver QlikView ServerEnterprise Edition)
Webbserver
  • QlikView-webbserver
  • Microsoft IIS 7, 7.5, 8, 8.5 eller 10
Hanteringskonsol
  • Microsoft Internet Explorer 9,10 och 11
  • Mozilla Firefox (senaste version)
  • Google Chrome (senaste version)
.NET Framework 4.5.2 eller senare

QlikView Publisher

QlikView Publisher är en kompletterande licensierad modul till QlikView Server. Det installeras genom att tillämpa en licens för en QlikView Server.

Databas
  • XML i ursprungsformat
  • SQL Server 2008, 2012 eller 2016

QlikView Workbench

QlikView Workbench är en kompletterande licensierad modul till QlikView Server. Det installeras genom att tillämpa en licens för en QlikView Server. QlikViewWorkbench kräver QlikView ServerEnterprise Edition.

QlikView Workbench stöds enbart för in memory-datafält och objekt som använder de här fälten. Stöds inte för Direct Discovery-fält eller objekt som använder Direct Discovery-fält.

Utvecklingsverktyg
  • Microsoft Visual Studio 2010
  • Microsoft Visual Web Developer 2010 Express Edition
  • Microsoft Visual Studio 2012
  • Microsoft Visual Studio 2013
  • Microsoft Visual Studio 2015
Integrering av innehållshanteringssystemet
  • Microsoft SharePoint 2013
  • Microsoft SharePoint 2016

Microsoft Office

Följande versioner av Microsoft Office stöds för QlikView:

Microsoft Office 32-bitars (x86) version Microsoft Office 64-bitars (x64) version
Microsoft Office 2010 SP2 (lägst) SP2 (lägst)
Microsoft Office 2013 SP1 (lägst) SP1 (lägst)
Microsoft Office 2016

* ActiveX Plugin-integrering stöds inte för Microsoft Office.