Användarinställningar: E-post

På denna sida ställer man in hur e-post ska skickas från QlikView. För att kunna använda den här funktionen krävs anslutning till en SMTP-server.

I gruppen Avsändare går det att ange vilket Namn och vilken E-postadress som ska visas som avsändare på den e-post som skickas av QlikView.

Under Kodning kan du ändra den teckenkod som används för att skicka e-post, om det uppstår problem med den nuvarande inställningen.

Kryssa för Skicka MIME-kodad för att koda e-postmeddelanden kan också vara bra.

I gruppen Server kan du ange inställningar för SMTP-servern som ska användas för utgående e-post från QlikView.

Adress Den adress (URL eller IP-nummer) som används för SMTP-servern.
Port Den port som används av SMTP-servern.
Autentiseringsmetod Välj en verifieringsmetod från listan om verifiering krävs av SMTP-servern.
Användare Det användarnamn som ska användas för verifiering.
Lösenord Lösenord som ska användas för verifiering.