AJAX/WebView

Denna del av hjälpen används både för AJAX-klienten och för WebView-läget i QlikView Desktop. Vissa funktioner kan skilja sig något i de olika klienterna.

WebView/Ajax-läget i QlikView Desktop

Man behöver bara klicka på en knapp i verktygsfältet för att växla mellan traditionell återgivning och AJAX-återgivning när man kör QlikView Desktop. Detta gör det smidigt för utvecklaren att se exakt hur layouten kommer att se ut när den används på en AJAX-klient. Egenskapsdialogerna för AJAX är självklart tillgängliga när WebView körs, vilket ger en del användbara funktioner som inte är tillgängliga för utvecklaren i standardvyn. Observera att viss funktionalitet inte är tillgänglig i WebView, exempel:

• Rapportredigering
  • Menykommandona Klipp ut, Kopiera, Klistra in (Ctrl+X, Ctrl+C, and Ctrl+V)
  • Diagramanimering

Kopiera bilder av diagram till Urklipp

Man kan kopiera bilder av diagram till Urklipp genom att hålla ner Ctrl+Skift och högerklicka på diagrammet. Därefter väljer man Kopiera från menyn.

Pekskärm

Följande funktioner stöds på pekskärmar:

• Skapa objekt
  • Flytta, kopiera och ändra storlek på objekt
  • Ändra egenskaper

Filnamn - begränsningar

Om du vill dela ett QlikView-dokument med hjälp av AJAX-klienter får filnamnet inte innehålla tecknet brädgård (#).

Snabbkommandon för tangentbord

Snabbkommandona för QlikView Desktop är inte tillgängliga i AJAX-klienten.

AJAX on Small Devices

Ajax on Small Devices ger stöd för att utforska data i QlikView från enheter med pekskärm, till exempel smartphones.