Publicera QlikView-dokument och -länkar i Qlik Cloud

Du kan publicera dina QlikView-dokument och länkar till dokument i Qlik Cloud. QlikView-dokument öppnas direkt i Qlik Cloud-analys-hubben. Användare behöver ingen särskild behörighet för att öppna ett publicerat dokument. Länkar som publiceras i Qlik Cloud-analys-hubben dirigerar om användaren till QlikView Server-installationen. Användaren måste ha åtkomst till QlikView Server.

Anteckning om informationFunktionen är inte tillgänglig i Qlik Sense Business.

Om du vill publicera dokument eller länkar från QlikView i en Qlik Cloud-analys-hubb måste du utföra följande uppgifter:

Välja mellan att publicera ett dokument eller en länk

Om du publicerar ett QlikView-dokument eller en länk till ett dokument kan Qlik Cloud-användare interagera med QlikView-innehåll på flera sätt.

När du publicerar ett QlikView-dokument i en Qlik Cloud-analys-hubb hanteras åtkomst och användning av dokumentet i Qlik Cloud-miljön. Åtkomst hanteras av Qlik Cloud-administratören. Användare kan öppna ark och göra urval i objekt men de kan inte skapa nya ark eller objekt.

När du publicerar en länk i en Qlik Cloud-hubb hanteras dokumentet av QVS-tjänsten i QlikView Server-miljön. När användaren klickar på länken öppnas dokumentet i QlikView Server-miljön. Endast användare som har åtkomst till QlikView Server kan öppna ett dokument från en publicerad länk. Åtkomst hanteras av QlikView-administratören.