Så här gjorde jag detta: Lösa upp regioner och underregioner

PÅ DEN HÄR SIDAN

Så här gjorde jag detta: Lösa upp regioner och underregioner

Du kan skapa anpassade regioner med operationen Lösa upp. Genom att använda hierarkiska dimensioner kan du skapa en hierarkisk relation mellan flera upplösta områden.

I det här exemplet har en karta lagts till där USA:s delstater är upplösta i regioner och underregioner. Kartan använder hierarkiska dimensioner för att skapa en hierarki mellan region, underregion och delstat.

Example map of the United States dissolved into regions

Karta med upplösta regioner i USA

När du väljer en region söker den neråt i hierarkin till komponentens underregioner.

Map with a region selected, now displaying dissolved subregions

Karta där en upplöst region är vald och upplösta underregioner visas

När du väljer en underregion visas komponentens delstater.

Map of a selected subregion, now displaying individual component states

Karta med en vald underregion som visar komponentens delstater

Två hierarkiska dimensioner används för att göra den här kartan. Den ena innehåller namnet på regionerna och delstaterna. Den andra innehåller geometrin och använder det som platsfält.

Data

Det här exemplet använder en enkel datauppsättning som är inline i Skriptredigeraren.

Så här byggde jag detta

1. Lägg till data i Skriptredigeraren.
  2. Lägg till följande Lösa upp-funktioner:

SubRegionAreas:

Load * Extension GeoOperations.ScriptEval('

Select DissolvedPolygon as SubregionPolygon, SubregionName FROM Dissolve(dissolveField="SubregionName", resolution="Source", areaDatasetKeyField="State")

DATASOURCE subregions INTABLE keyField="State", namedAreaField="State"', Regions);

RegionsAreas:

Load * Extension GeoOperations.ScriptEval('

Select DissolvedPolygon as RegionPolygon, RegionName FROM Dissolve(dissolveField="RegionName", resolution="Source", areaDatasetKeyField="State")

DATASOURCE regions INTABLE keyField="State", namedAreaField="State"', Regions);

Vissa satser måste läggas till för att det ska gå att döpa om standardfält som skapats med Lösa upp när det finns fler än en Lösa upp-operation i laddningsskriptet.

3. Ladda data.
  4. I arkvyn skapar du en hierarkisk dimension med namnet Regioner. Lägg till följande fält i den här ordningen:

• RegionName
    • SubregionName
    • Delstat
  5. Skapa en hierarkisk dimension med namnet RegionPolygons. Lägg till följande fält i den här ordningen:

• RegionPolygon
    • SubregionPolygon
    • Tillstånd
  6. Lägg till en karta.
  7. Lägg till ett ytskikt och använd Regioner som dimension. Ställ in följande egenskaper:

• För Plats ställer du in Platsfält till RegionPolygons.
    • För Färger ställer du in färger till Skräddarsydd och gör följande:
      • Välj Låsta färger.
      • Välj 100 färger.
      • Ställ in Ogenomskinlighet till 50 %.
      • Ställ in Konturfärg till 000000.
  8. Centrera regionen på kartan och ställ sedan in Begränsa panoreringsnavigeringen som Anpassad och klicka på Ange panoreringsgränser.