# Usuwanie planów

Plany w Qlik Analytics Migration Tool można usunąć, gdy nie są już potrzebne lub stały się przestarzałe. Jednak planu nie można usunąć, jeśli jest on obecnie powiązany z istniejącym [Projektem](https://help.qlik.com/pl-PL/migration/Content/AnalyticsMigrationTool/Managing-Projects/Managing-Projects.htm).

Ta strona przedstawia kroki bezpiecznego usuwania planu i weryfikacji jego usunięcia.

## Wymagania wstępne

* Upewnij się, że plan nie jest powiązany z żadnymi projektami.
* Odłącz plan od wszystkich [Projektów](https://help.qlik.com/pl-PL/migration/Content/AnalyticsMigrationTool/Managing-Projects/Managing-Projects.htm) przed próbą usunięcia.

## Kroki usuwania planu

Wykonaj następujące czynności:

1. Przejdź do Plans zakładki  
   Z głównego słupka nawigacyjnego, przejdź do Plans zakładki.

2. Zlokalizuj plan Na liście istniejących planów znajdź plan, który chcesz usunąć.

3. Kliknij przycisk Delete  
   W Actions kolumnie dla wybranego planu, kliknij przycisk Delete.

4. Potwierdź usunięcie  
   Pojawi się okno dialogowe potwierdzenia. Kliknij OK, aby kontynuować usuwanie planu.

5. Zweryfikuj sukces  
   Powiadomienie o sukcesie pojawi się u góry interfejsu. Plan zostanie usunięty z listy Plans.

## Następne kroki

Aby utworzyć nowy plan, zobacz [Tworzenie planów](https://help.qlik.com/pl-PL/migration/Content/AnalyticsMigrationTool/Managing-Plans/Creating-Plans.htm). Aby edytować istniejący plan, zobacz [Edytowanie planów](https://help.qlik.com/pl-PL/migration/Content/AnalyticsMigrationTool/Managing-Plans/Editing-Plans/Editing-Plans.htm).