# Usuwanie połączeń

Połączenia można usunąć z Qlik Analytics Migration Tool tylko wtedy, gdy nie są aktualnie używane przez żaden plan migracji ani projekt. Próba usunięcia używanego połączenia spowoduje błąd.

## Jak usunąć połączenie

Wykonaj następujące czynności:

1. Przejdź do odpowiedniej karty w zależności od typu połączenia:

* Qlik Cloud
* Qlik Sense zarządzany przez klienta
* QlikView
* Qlik Sense Converter
* Qlik NPrinting

1. Na liście połączeń znajdź konkretne połączenie do usunięcia.

2. Kliknij przycisk Delete w kolumnie Actions obok wpisu połączenia.

3. Pojawi się okno dialogowe potwierdzenia. Kliknij OK aby potwierdzić usunięcie.  
   Po pomyślnym usunięciu:

   * Komunikat potwierdzający pojawi się u góry ekranu.
   * Połączenie zostanie usunięte z listy połączeń.

Informacja

Rozważ poniższe wskazówki:

* Jeśli połączenia nie można usunąć, upewnij się, że nie jest ono obecnie powiązane z żadnym aktywnym planem ani projektem.
* Aby usunąć takie zależności, najpierw edytuj plan lub projekt, a następnie spróbuj ponownie usunąć.

## Tematy pokrewne

* [Zarządzanie połączeniami](https://help.qlik.com/pl-PL/migration/Content/AnalyticsMigrationTool/Managing-Connections/Managing-Connections.htm)
* [Edytowanie połączeń](https://help.qlik.com/pl-PL/migration/Content/AnalyticsMigrationTool/Managing-Connections/Maintaining-Connections/Editing-Connections.htm)
* [Tworzenie planu migracji](https://help.qlik.com/pl-PL/migration/Content/AnalyticsMigrationTool/Managing-Plans/Creating-Plans.htm)