Tabellen in de gegevensmodelviewer verplaatsen en de tabelgrootte aanpassen

OP DEZE PAGINA

Tabellen in de gegevensmodelviewer verplaatsen en de tabelgrootte aanpassen

Tabellen verplaatsen

U kunt de tabellen verplaatsen door ze op het canvas te slepen. De posities in de tabel worden opgeslagen wanneer u de app opslaat.

U kunt de tabelopmaak (positie en grootte) vergrendelen door te klikken op Locked aan de rechterkant van het canvas. U kunt de tabelopmaak ontgrendelen door te klikken op Unlocked.

U kunt de opmaak ook automatisch schikken met de opties onder Grid View op de werkbalk:

Opties voor het verplaatsen van tabellen
UI-item Beschrijving
Grid View Opmaak raster hiermee plaatst u de tabellen in een raster.
auto Automatische opmaak hiermee laat u de tabellen in het venster passen.
Time Opmaak herstellen hiermee keert u terug naar de opmaak op het moment dat de gegevensmodelviewer het laatst werd geopend.

Grootte van tabellen aanpassen

U kunt de weergavegrootte van een tabel aanpassen met de pijl in de rechterbenedenhoek van de tabel. De weergavegrootte wordt niet opgeslagen wanneer de app wordt opgeslagen.

U kunt ook de automatische opties voor de weergavegrootte gebruiken in de werkbalk:

Opties voor het aanpassen van de tabelgrootte
UI-item Beschrijving
Collapse Alles samenvouwen Minimaliseer alle tabellen zodat alleen de tabelnaam wordt weergegeven
Reduce Gekoppelde velden tonen Maak alle tabellen kleiner om de tabelnaam en alle velden met associaties met andere tabellen weer te geven.
Expand  Alles uitvouwen Maximaliseer alle tabellen zodat alle velden in de tabel worden weergegeven.