Bladwijzers maken

Met bladwijzers kunt u specifieke selectiestatussen opslaan. Op deze manier kunt u ze later beoordelen en met andere gebruikers delen.

Een bladwijzer maken

Doe het volgende:

1. Voer de selecties uit op het werkblad dat u wilt opslaan als bladwijzer.

2. Klik op Bookmark in de werkbalk.

3. Klik op Nieuwe bladwijzer maken.

4. Titel: Standaard worden de werkbladnaam en een overzicht van de selecties gebruikt als de titel van de bladwijzer. U kunt dit naar behoefte veranderen.

Waarschuwing: Gebruik geen naam die al door een alternatieve state wordt gebruikt.
  5. Beschrijving: U kunt een beschrijving van de bladwijzer invoeren.
  6. Locatie van werkblad opslaan: Schakel dit in als u wilt dat de bladwijzer naar het werkblad gaat dat open was op het moment dat de bladwijzer werd aangemaakt. Als u dit uitschakelt, blijft de gebruiker in het huidige werkblad als de bladwijzer wordt toegepast.
  7. Lay-out opslaan: Schakel dit in als u de lay-out, sortering of uitbreidingen van diagrammen wilt opslaan.
  8. Klik op Maken.

States en set-uitdrukkingen

Wanneer u een bladwijzer maakt of bewerkt, ziet u de mogelijke alternatieve states waaraan een bladwijzer is toegevoegd. Als een state selecties bevat, wordt de set-uitdrukking voor de selecties eveneens getoond.

U kunt de set-uitdrukking kopiëren door op Kopiëren te klikken.

Opmerking: Als de bladwijzerselectie een berekende dimensie omvat, toont de set-uitdrukking MISSING VALUES en kan niet worden gebruikt.

Opties voor bladwijzers

Als u in de werkbladweergave met de rechtermuisknop op een bladwijzer klikt, ziet u de volgende opties:

• Bladwijzer toepassen: De selecties die zijn opgeslagen in de bladwijzer worden toegepast en het werkblad waarvan de bladwijzer afkomstig is, wordt weergegeven. Eventuele eerdere selecties worden gewist.
  • Alleen selecties toepassen: De selecties die zijn opgeslagen in de bladwijzer worden toegepast. Eventuele eerdere selecties worden gewist.
  • Details bekijken: Geeft de locatie, de status van de lay-out en de set-uitdrukkingen weer.
  • Koppeling kopiëren: Kopieert de locatie van de bladwijzer zodat deze gedeeld kan worden.
  • Openbaar maken: Het openbaar maken van een bladwijzer betekent dat iedereen hem kan gebruiken. U bent niet meer de eigenaar van de bladwijzer.
  • Als standaardbladwijzer instellen: Wanneer de app wordt geopend, worden de status van de lay-out en van de selectie van de standaard bladwijzer gebruikt in plaats van de app-overzichtspagina. Zie: Een standaard bladwijzer instellen om een landingspagina voor een app te maken.
  • Verwijderen: De bladwijzer wordt verwijderd.

Bladwijzers zoeken

Doe het volgende:

1. Klik in de werkbladweergave op Bookmark in de werkbalk.

2. Typ uw zoekcriteria in het zoekveld.

De lijst wordt gefilterd terwijl u typt.

Tip: Als u zoekt in bladwijzers, zoekt Qlik Sense naar overeenkomsten in titels en beschrijvingen.

De titel en beschrijving van een bladwijzer wijzigen

U kunt de titel en beschrijving van een bladwijzer wijzigen.

Doe het volgende:

1. Klik in de werkbladweergave op Bookmark in de werkbalk.

2. Klik op Info naast de bladwijzer die u wilt bewerken.

3. Klik op Edit

4. Breng uw wijzigingen aan in Titel en Beschrijving.

5. Klik op Checkmark om het bewerken te beëindigen.

De wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Tip: U kunt op dezelfde manier ook vanuit het app-overzicht bladwijzers bewerken.