Menu voor lang aanraken (apparaten met aanraakscherm)

Als u op een apparaat met aanraakscherm werkt, kunt u een visualisatie lang aanraken om een optiemenu te openen.

U kunt de aanraakondersteuning voor hybride apparaten in het algemene menu in- en uitschakelen (Navigation).

Het optiemenu wordt geopend als u een visualisatie lang aanraakt.

Touch gesture shortcut menu.

Als u een app bewerkt, worden er drie opties weergegeven, zoals weergegeven in de schermafbeelding:

• Snelmenu (¥)
  • Volledig scherm (s)
  • Opslaan als een masteritem of koppeling met een masteritem ongedaan maken (é)

Als u een gegevensanalyse uitvoert in een app, wordt de optie voor het masteritem vervangen door een snapshot (Å). U krijgt tevens de optie om het visuele verkenningsmenu (Ú) voor visualisaties te openen, waar het menu beschikbaar is.

1. Raak de visualisatie lang aan.

Het optiemenu wordt geopend.

2. Tik op een optie om deze te selecteren.

See also: