Container

De container is een object waarmee u in een beperkte ruimte visualisaties kunt toevoegen. U kunt ook de visualisaties in de container tonen of verbergen op basis van voorwaarden.

A container.

Wanneer gebruiken

De container is handig wanneer u snel tussen verschillende visualisaties wilt kunnen schakelen op een dashboard met beperkte schermruimte. U kunt ook een container gebruiken om verschillende visualisaties te tonen op basis van:

• Welke gebruiker het diagram opent.
  • De waarde van een variabele.
  • Het mogelijke aantal waarden in een veld, met behulp van de functie GetPossibleCount() in de voorwaarde-uitdrukking.

Een container maken

U kunt een container maken in het werkblad dat u aan het bewerken bent.

Doe het volgende:

1. Sleep een Container-(houder) vanuit het bedrijfsmiddelenvenster naar het werkblad.
  2. Klik op Add (Toevoegen) onder Content (Inhoud) in het eigenschappenvenster.
  3. Selecteer een mastervisualisatie in Master items (Masteritems) of geef aan dat een nieuwe visualisatie moet worden gemaakt in Charts (Diagrammen).

Alternatief: u kunt inhoud aan de container toevoegen door beschikbare visualisaties vanuit uw werkblad, of vanuit Master items (Masteritems), rechtstreeks naar de container te slepen.

4. Sleep de diagrammen in het eigenschappenvenster om de tabbladvolgorde in te stellen.

U hebt nu een container met een tabblad voor elke visualisatie die u hebt toegevoegd. U kunt tussen de tabbladen schakelen om verschillende visualisaties te tonen.

Toonvoorwaarden toevoegen

U kunt toonvoorwaarden toevoegen voor de tabbladen die u hebt gemaakt.

Doe het volgende:

1. Klik op het diagram waarvoor u een toonvoorwaarde wilt toevoegen onder Content (Inhoud) in het eigenschappenvenster.
  2. Voeg een toonvoorwaarde voor het diagram toe in Show condition (Voorwaarde tonen). Doorgaans zult u een If()-functie gebruiken.
  3. Zie if - script- en diagramfunctie.

4. Voeg nog een toonvoorwaarde toe aan een ander diagram.
  5. De diagrammen worden nu getoond of verborgen afhankelijk van het resultaat van de voorwaarden die u hebt toegevoegd. Als de voorwaarde van een diagram resulteert in Waar, wordt het diagram getoond; als deze Onwaar is, wordt het verborgen.

Weergavebeperkingen

• U kunt een mastervisualisatie met een container niet binnen een andere container gebruiken.
  • Het is niet mogelijk om dezelfde mastervisualisatie twee keer voor een container toe te voegen.
  • Tabbladselectie wordt onthouden wanneer u tussen werkbladen navigeert of de browser vernieuwt, maar alleen voor dezelfde sessie.
  • Het is niet mogelijk om een diagram in een container te maken door metingen of dimensies in de container te slepen en neer te zetten.