Gebruikerstoegang

Wat u ziet en kunt doen wanneer u begint met Qlik Sense, is afhankelijk van de gebruikerstoegang die uw Qlik Sense-systeembeheerder voor u heeft gedefinieerd bij het toewijzen van de licentie aan gebruikers. Een van de volgende opties kan aan u worden toegewezen:

• Professional-toegang

• Analyzer-toegang

Professional-toegang

De Professional-toegang is bedoeld voor gebruikers die alle functies van een Qlik Sense-installatie nodig hebben. Een gebruiker met Professional-toegang kan werkbladen of apps maken, bewerken en publiceren, en volledig gebruik maken van de beschikbare functies, inclusief het beheer van een Qlik Sense-site.

Analyzer-toegang

De Analyzer-toegang is bedoeld voor gebruikers die door anderen gemaakte werkbladen en apps gebruiken. Een gebruiker met Analyzer-toegang kan geen werkbladen of apps maken, bewerken of publiceren, maar kan wel presentaties, bladwijzers en snapshots maken en publiceren op basis van gegevens in apps. De gebruiker kan ook on-demand-apps genereren, bladwijzers maken, objecten, presentaties en werkbladen afdrukken en gegevens uit een object naar Excel exporteren.