QlikWorld 2020 Global Conference. Word lid en ontdek hoe u optimaal gebruik maakt van uw data. Handel snel. Registreer nu en bespaar.

SubStringCount - script- en diagramfunctie

SubstringCount() retourneert het aantal keren dat de opgegeven subtekenreeks voorkomt in de tekst van de invoertekenreeks. Als er geen overeenkomst wordt gevonden, wordt 0 geretourneerd.

Syntax:

SubStringCount(text, sub_string)

Return data type: geheel getal

Arguments:

Argument Beschrijving
text De oorspronkelijke tekenreeks.
sub_string Een tekenreeks die een of meer keren in de invoerreeks text mag voorkomen.