QlikWorld 2020 Global Conference. Join us to discover how to get the most from your data. Act fast. Register now and save.

Een werkblad exporteren

In Qlik Sense kunt u een volledig werkblad als PDF-bestand exporteren.

Opmerking: Het is niet mogelijk om een werkblad van een app die is gepubliceerd in uw persoonlijke cloud (Qlik Sense Cloud Basic) naar een PDF-bestand te exporteren. Maak de publicatie van de app ongedaan om te kunnen exporteren.

Werkbladen op desktopapparaten exporteren

Doe het volgende:

1. Open het werkblad dat u wilt exporteren.
  2. Klik op Menu en selecteer Werkblad exporteren naar PDF.

Het dialoogvenster PDF-instellingen wordt weergegeven.

3. Selecteer het Papierformaat door in de desbetreffende vervolgkeuzelijst te bladeren en op het geselecteerde formaat te klikken.
  4. Klik op + of - aan de zijkanten van Resolutie (dots per inch) om de resolutie respectievelijk te verhogen of te verlagen. U kunt ook een exacte waarde typen. De minimumwaarde is 72 dpi, de maximumwaarde is 300 dpi.
  5. Kies de Richting door Staand of Liggend te selecteren.
  6. Met de Opties voor hoogte/breedteverhouding kunt u het volgende selecteren:
    • Huidig formaat behouden om de visualisatie in de PDF in te voegen zonder het formaat te wijzigen. Als de resulterende PDF kleiner is dan de visualisatie wordt deze bijgesneden.
    • Passend op pagina, zonder behoud van hoogte/breedteverhouding verandert de hoogte en breedte van de visualisatie zodat de hele pagina wordt gevuld. De hoogte/breedteverhouding verandert dienovereenkomstig.
  7. Klik op Exporteren om het maken van de afbeelding te starten.

Werkbladen op apparaten met een touchscreen exporteren

Het is ook mogelijk om op uw mobiele apparaat een volledig werkblad te exporteren als PDF-bestand.

Doe het volgende:

1. Open het werkblad dat u wilt exporteren.
  2. Klik op Menu en selecteer Werkblad exporteren naar PDF.

Het dialoogvenster PDF-instelling wordt weergegeven.

3. Selecteer het Papierformaat door in de desbetreffende vervolgkeuzelijst te bladeren en op het geselecteerde formaat te klikken.
  4. Kies de Richting door Staand of Liggend te selecteren.
  5. Klik op Exporteren om het maken van de PDF te starten.
  6. Klik op Klik hier om uw PDF-bestand te downloaden om de PDF te downloaden.