Gegevens uit bestanden filteren

U kunt filtervoorwaarden maken wanneer u gegevens uit bestanden toevoegt. Op deze manier kunt u een subset selecteren van gegevens die u wilt laden. Dit kan handig zijn wanneer u minder gegevens wilt laden of alleen specifieke gegevens wilt gebruiken, bijvoorbeeld alleen de verkopen boven de $ 40.000.

De eerste keer dat u gegevens uit een bestand toevoegt in de stap Gegevens toevoegen, kunt u filtervoorwaarden toepassen door op Filters te klikken.

Knop Filters

Filters button.

Vervolgens kunt u de voorwaarden wijzigen door in Gegevensbeheer op uw tabel te klikken en daarna op Bewerk deze tabel te klikken. Klik op Selecteer gegevens uit bron en klik vervolgens op Filters.

Nadat u de gegevens aan uw app hebt toegevoegd en een willekeurige filtervoorwaarde hebt toegepast, kunt u de gegevens in uw app laden.

Opmerking: Gebruik de Editor voor laden van gegevens voor geavanceerdere gegevensbewerking. Raadpleeg voor meer informatie de zelfstudies Scriptiegebruik voor beginners en Volgende stappen in scriptiegebruik.

De beschikbare filtervoorwaarden zijn:

• =
  • >
  • <
  • >=
  • <=

Houd bij het filteren van gegevens rekening met het volgende. Hierna vindt u voorbeelden.

• U kunt filtervoorwaarden toepassen op getallen, datums of tekst.
  • Jokertekens worden niet ondersteund.
  • U kunt meerdere voorwaarden toepassen. Conflicterende voorwaarden voor hetzelfde veld kunnen er echter toe leiden dat er geen gegevens worden geretourneerd.
  • Voorwaarden worden alfabetisch toegepast op tekstgegevens. Voorwaarden zijn hoofdlettergevoelig.
  • U kunt meer dan één letter gebruiken voor tekstgegevens. Voorbeeld: >ct retourneert het woord cup, evenals >=cu. Ook >c retourneert cup.
  • Wanneer u meer dan één =-voorwaarde gebruikt, moeten alle voorwaarden in true resulteren om waarden te retourneren. Wanneer u echter meer dan één =-voorwaarde gebruikt voor hetzelfde veld, worden alle waarden geretourneerd die in true resulteren.
  • Wanneer de voorwaarden < en > worden gecombineerd, moeten ze allemaal in true resulteren om waarden te retourneren. Als deze voorwaarden met = worden gecombineerd, moeten alle voorwaarden resulteren in true.
  • Wanneer de voorwaarden <= en >= worden gecombineerd, moeten ze allemaal in true resulteren om waarden te retourneren. Als deze voorwaarden met = worden gecombineerd, moeten alle voorwaarden resulteren in true.
  • Filters in datumvelden uit QVD -bestanden worden niet ondersteund.

Voorbeelden

In deze voorbeelden worden de volgende waarden uit één veld (één kolom in een tabel) gebruikt: cup, fork en knife.

• Voorwaarden:
    • =cup
    • =fork
    • =knife
    • Retourneert: cup, fork, knife
    • De voorwaarde gelijk aan retourneert alle waarden die waar zijn.
  • Voorwaarden:
    •  >b
    • <d
    • Retourneert: cup
    • De letter c is zowel groter dan b als kleiner dan d.
  • Voorwaarden:
    •  <b
    • >d
    • Retourneert: geen waarden
    • Er kunnen geen waarden zowel kleiner dan b als groter dan d zijn.
  • Voorwaarden:
    •  =fork
    • >g
    • Retourneert: geen waarden
    • Er kunnen geen waarden zowel gelijk aan fork als groter dan g zijn.

Ga voor meer informatie over het toevoegen van gegevens naar: