QlikWorld 2020 Global Conference. Word lid en ontdek hoe u optimaal gebruik maakt van uw data. Handel snel. Registreer nu en bespaar.

Combin - script- en diagramfunctie

Combin() retourneert het aantal combinaties van q elementen dat kan worden gekozen uit een groep van p elementen. Zoals weergegeven door de formule: Combin(p,q) = p! / q!(p-q)! De volgorde waarin de items worden geselecteerd is niet van belang.

Syntax:

Combin(p, q)

Return data type: geheel getal

Limitations:

Elementen die niet een geheel getal zijn, worden afgekapt.

Examples and results:

Voorbeelden Resultaten

Hoeveel combinaties van 7 getallen kunnen worden gekozen uit een totaal van 35 lottogetallen?

Combin( 35,7 )

retourneert 6.724.520