Problemen oplossen: het maken van apps

In deze sectie worden problemen beschreven die kunnen optreden bij het maken van apps en visualisaties in Qlik Sense.

Afbeeldingen worden niet in een app opgenomen die van de ene Qlik Sense-omgeving naar de andere is verplaatst.

Possible cause

U hebt een app gemaakt in Qlik Sense en de app naar een andere Qlik Sense-omgeving verplaatst.

Wanneer u apps verplaatst tussen Qlik Sense-omgevingen, worden afbeeldingen mogelijk niet automatisch mee verplaatst. De afbeeldingen moeten handmatig worden verwerkt, op verschillende manieren afhankelijk van tussen welke omgevingen de app is verplaatst.

Proposed action

Importeer de afbeeldingen vanuit de Qlik Sense-omgeving waar de app is gemaakt naar de doellocatie met behulp van de Qlik Management Console.

Ga voor meer informatie naar Manage Qlik Sense sites: Objecten uploaden naar inhoudsbibliotheken (alleen in het Engels)

Afbeeldingen worden niet in een app opgenomen die van Qlik Sense Desktop naar Qlik Sense is geïmporteerd

Possible cause

U hebt een app gemaakt in Qlik Sense Desktop en de app geïmporteerd naar Qlik Sense.

Wanneer u apps verplaatst tussen Qlik Sense-omgevingen, worden afbeeldingen mogelijk niet automatisch mee verplaatst. De afbeeldingen moeten handmatig worden verwerkt, op verschillende manieren afhankelijk van tussen welke omgevingen de app is verplaatst.

Proposed action

Importeer de afbeeldingen vanuit de afbeeldingenmap van de Qlik Sense Desktop-app met behulp van de Qlik Management Console.

Ga voor meer informatie naar Manage Qlik Sense sites: Objecten uploaden naar inhoudsbibliotheken (alleen in het Engels)

Tip: Afbeeldingen worden alleen automatisch opgenomen wanneer u een app van de ene installatie van Qlik Sense Desktop naar een andere overbrengt.

De standaardlocatie van de afbeeldingen in Qlik Sense Desktop is <user>\Documents\Qlik\Sense\Content\Default.

Opmerking: Als u afbeeldingen in submappen hebt geordend in de map Content\Default in Qlik Sense Desktop, moeten deze handmatig aan de app en de bijbehorende werkbladen, presentaties en tekst- en afbeeldingsobjecten worden toegevoegd nadat de afbeeldingen zijn geïmporteerd.

Afbeeldingen worden niet in een app opgenomen die van de ene Qlik Sense Desktop-installatie naar de andere is verplaatst.

Possible cause

U hebt een app verplaatst tussen Qlik Sense Desktop-installaties.

Wanneer u apps verplaatst tussen Qlik Sense-omgevingen, worden afbeeldingen mogelijk niet automatisch mee verplaatst. De afbeeldingen moeten handmatig worden verwerkt, op verschillende manieren afhankelijk van tussen welke omgevingen de app is verplaatst.

Proposed action

Doe het volgende:

• Kopieer de afbeeldingen vanaf de pc waarop de app is gemaakt en plak deze in de afbeeldingenmap van de bestemmingslocatie.

De standaardlocatie van de afbeeldingen in Qlik Sense Desktop is <user>\Documents\Qlik\Sense\Content\Default.

De afbeelding die ik wil gebruiken lijkt niet te werken

Afbeeldingen maken onderdeel uit van apps als miniaturen van de apps, werkbladen en presentaties, in het tekst- en afbeeldingsobject en in presentatiedia's.

Possible cause

U gebruikt een afbeelding in een indeling die niet wordt ondersteund.

Proposed action

Doe het volgende:

• Converteer de afbeelding naar een van de ondersteunde indelingen (png, jpg, jpeg of gif).

Gebruik van inzichtenadviseur beïnvloedt de prestaties van het systeem

Inzichtenadviseur gebruikt masteritems als velden in aanbevolen diagrammen.

Possible cause

De door de inzichtenadviseur gegenereerde diagrammen kiezen velden die resulteren in kostbare diagrammen.

Proposed action

Doe het volgende:

• Wijzig welke velden worden getoond aan gebruikers van de gepubliceerde app.

Ga voor meer informatie naar Velden verbergen voor analyse.