De scriptcode organiseren

U kunt uw script in secties verdelen om structuur aan te brengen. Het script wordt uitgevoerd in de volgorde van de secties, van boven naar beneden. Een script moet minstens één sectie bevatten.

De secties Hoofd, Woordenboek en Agenda in de editor voor het laden van gegevens.

Sections in the Data load editor.

Als u gegevens hebt toegevoegd met Gegevens toevoegen, hebt u een sectie in het load-script voor gegevens genaamd Automatisch gegenereerde sectie die de scriptcode bevat die is vereist voor het laden van de gegevens.

Zie Het load-script voor gegevens bewerken voor meer informatie over het bewerken van het load-script voor gegevens.

Een nieuwe scriptsectie maken

U kunt nieuwe scriptsecties invoegen om uw code te organiseren.

Doe het volgende:

• Klik op P.

De nieuwe sectie wordt ingevoegd na de sectie die momenteel is geselecteerd.

Een scriptsectie verwijderen

U kunt een scriptsectie verwijderen, inclusief alle code in de sectie.

Opmerking: Het verwijderen van scriptsecties kan niet ongedaan worden gemaakt.

Doe het volgende:

• Klik op E naast het sectietabblad om de sectie te verwijderen. U moet de verwijdering bevestigen.

De sectie wordt nu verwijderd.

De naam van een scriptsectie wijzigen

U kunt de naam van een scriptsectie wijzigen.

Doe het volgende:

1. Klik op de sectienaam om deze te bewerken.
  2. Druk op Enter of klik buiten de sectie als u klaar bent.

De sectie heeft nu een andere naam.

Scriptsecties opnieuw ordenen

U kunt de volgorde van secties veranderen om de uitvoeringsvolgorde van het script te wijzigen.

Doe het volgende:

1. Selecteer de sectie die u wilt verplaatsen.
  2. Plaats de cursor op de sleepbalken o en sleep de sectie om de volgorde aan te passen.

De secties zijn nu opnieuw geordend.