Gegevens uit databases laden

Met de volgende connectoren kunt u gegevens uit commerciële databasesystemen in Qlik Sense laden:

• Connectoren die de Microsoft ODBC-interface of OLE DB gebruiken. Als u ODBC wilt gebruiken, moet u een stuurprogramma installeren om uw DBMS te ondersteunen en moet u de database configureren als een Microsoft ODBC-gegevensbron in het ODBC-gegevensbronbeheer in het Configuratiescherm vanWindows.
  • Connectoren die speciaal zijn ontworpen voor het direct laden van gegevens vanuit databases via de gelicencieerde ODBC=stuurprogramma's, zonder de noodzaak van DSN-verbindingen.

Zie Qklik-connectoren voor meer informatie: Database (alleen in het Engels)

Gegevens laden vanuit een ODBC-database

Er zijn verschillende manieren om gegevens te laden vanuit een database.

Als u direct verbinding wilt maken met een database via een van de voor Qlik gelicentieerde ODBC-stuurprogramma's, raadpleegt u de instructies voor Databaseconnectoren op de helpsite voor Qlik-connectoren.

Zie Qklik-connectoren voor meer informatie: Database (alleen in het Engels)

Voor Qlik gelicentieerde ODBC-stuurprogramma's ondersteunen de volgende databases:

• Amazon Redshift
  • Apache Drill (Beta)
  • Apache Hive
  • Apache Phoenix (Beta)
  • Apache Spark (Beta)
  • Azure SQL
  • Cloudera Impala
  • Google BigQuery
  • IBM DB2
  • Microsoft SQL Server
  • MongoDB (Beta)
  • MySQL Enterprise
  • Oracle
  • PostgreSQL
  • Presto
  • Sybase ASE
  • Teradata

Ga als volgt te werk als u de Microsoft ODBC-interface wilt gebruiken:

1. U hebt een ODBC-gegevensbron nodig voor de database die u wilt openen. Deze is geconfigureerd in het ODBC-gegevensbronbeheer in het Configuratiescherm van Windows. Als u dat nog niet hebt, moet u het toevoegen en zo configureren dat het naar een Microsoft Access-database verwijst.
  2. Open de editor voor het laden van gegevens.
  3. Maak een ODBC-gegevensverbinding die verwijst naar de ODBC-verbinding die bij stap 1 is genoemd.
  4. Klik op ± bij de gegevensverbinding om het dialoogvenster voor gegevensselectie te openen.

Nu kunt u gegevens in de database selecteren en de scriptcode invoegen die vereist is voor het laden van de gegevens.