Presentaties geven

Tijdens het samenstellen van uw presentatie kunt u bekijken hoe deze eruitziet en zich gedraagt bij weergave aan een publiek door de presentatie af te spelen. Het volledige browservenster wordt gebruikt. U kunt zien hoe uw snapshots, werkbladen met live-gegevens, teksten, vormen en visuele effecten eruitzien.

Bij vragen uit het publiek hebt u rechtstreeks toegang tot de live-gegevens van uw snapshots en uw live-gegevenswerkbladen. Op deze manier kunt u verborgen inzichten ontdekken en uw presentatie een andere kant op sturen.

U kunt een presentatie afspelen zoals deze zou worden gepresenteerd aan een publiek. Er zijn besturingselementen waarmee u terug en vooruit kunt navigeren door de dia's. Op een dia met een ingesloten werkblad met live-gegevens moet u eerst op het werkblad klikken voordat u kunt beginnen met het maken van selecties.

Beginnen met afspelen

Doe het volgende:

• Klik in de presentatieweergave op Arrow right.

De presentatie wordt geopend in de Ajax-client en is gereed voor het afspelen van de huidige dia.

TipU kunt ook beginnen met het afspelen van een presentatie door de presentatie lang aan te raken of door er met de rechtermuisknop op te klikken in het app-overzicht of in het navigatievenster voor presentaties en vervolgens Afspelen te selecteren in het snelmenu.
InformatieOp een apparaat met een aanraakscherm knijpt u uw vingertoppen samen om te zoomen. Wanneer u inzoomt kunnen geen opties worden geselecteerd in werkbladen met live-gegevens.

Informatie over gegevenspunten tonen

Doe het volgende:

• Plaats de aanwijzer op een gegevenspunt om knopinfo met informatie over het gegevenspunt weer te geven.

Dianummer weergeven

Doe het volgende:

• Klik op More onder aan de dia om het nummer van de huidige dia en het totale aantal dia's in de presentatie weer te geven: <huidig dianummer> van <totale aantal dia's>.

Navigeren tussen dia's

Doe het volgende:

1. Klik op More onder aan de dia.
  2. Klik op Previous en Next om te navigeren tussen de dia's.
InformatieOp een apparaat met aanraakbediening veegt u met de schuifbalk naar links of naar rechts. Op een computer kunt u de pijltoetsen of de spatiebalk gebruiken.

Interactie met een werkblad met live-gegevens

Voordat interactie- en selectiebewerkingen in een werkblad met live-gegevens mogelijk zijn, moet u eerst ergens op het werkblad klikken.

Doe het volgende:

• Klik op het werkblad met live-gegevens.

Het is nu mogelijk om selecties te maken op het werkblad.

InformatieU schakelt de mogelijkheid om selecties te maken uit door buiten het werkblad met live-gegevens te klikken of door naar een andere dia te navigeren.

Ga voor meer informatie naar Selecties in een werkblad met live-gegevens.

Presentaties downloaden

Doe het volgende:

1. Klik op More onder aan de dia.
  2. Klik op Export en selecteer uw indeling.

Ga voor meer informatie naar Een presentatie downloaden.

Afspelen afsluiten

Doe het volgende:

• Klik op Cancel of druk op Esc om het afspelen af te sluiten.