Apps verkennen met Insight Advisor Chat

OP DEZE PAGINA

Apps verkennen met Insight Advisor Chat

Insight Advisor Chat is een chatinterface voor conversationele analyses. Met Insight Advisor Chat kunt u zoeken naar inzichten in alle apps waartoe u toegang hebt.

Insight Advisor Chat is beschikbaar met een licentie voor Insight Advisor Chat of Qlik Insight Bot. U kunt Insight Advisor Chat openen door te klikken op Vraag het aan Insights in de Qlik Sense-hub. U kunt Insight Advisor Chat ook openen via Slack en Microsoft Teams.

Informatie

Een beheerder moet de toegang tot de Insight Advisor Chat Chat via Slack en Microsoft Teams configureren. Voor meer informatie raadpleegt u Qlik Insight Advisor Chat configureren voor externe kanalen (alleen in het Engels).

Als u een zoekopdracht opgeeft, zoals wat zijn mijn huidige verkopen, retourneert Insight Advisor Chat apps die relevante resultaten bevatten. U kunt vervolgens een app selecteren en Insight Advisor Chat maakt visualisaties met behulp van die app. U kunt vervolgvragen stellen, zoals in Duitsland of voor 2019, en Insight Advisor Chat biedt nieuwe resultaten.

Informatie

Als u hulp nodig hebt, voert u help in.

Om beschikbare opties te bekijken en selecteren, klikt u op Apps, Dimensies of Metingen of voert u Apps weergeven, Dimensies weergeven of Metingen weergeven in.

U kunt zoekopdrachten invoeren of op het microfoonpictogram klikken als de browseroptie spraak-naar-tekst in Insight Advisor wordt ondersteund. Klik op de bijbehorende knop om apps, dimensies of metingen te bekijken. U kunt klikken op Verder verkennen om de visualisatie te bekijken in Insight Advisor in de bron-app.

Apps moeten zijn ingeschakeld voor inzichten als u wilt dat inzichten verschijnen in Insight Advisor Chat. Ga voor meer informatie naar Insights in de cloudhub inschakelen.

Natuurlijke taal in zoekopdrachten gebruiken

Zoekopdrachten in natuurlijke taal moeten verwijzen naar veldnamen of synoniemen voor veldnamen in uw gegevensmodel. U kunt beschikbare apps bekijken door Apps weergeven in te voeren. U kunt beschikbare dimensies en metingen bekijken door Dimensies weergeven en Metingen weergeven in te typen. Als u op een dimensie klikt, worden de eerste 10 waarden van die dimensie getoond. Als u op een meting klikt, wordt die meting toegepast.

Zoekopdrachten in natuurlijke taal bieden ondersteuning voor drie soorten filters:

• Tijd: Een tijdseenheid of datum. Bijvoorbeeld: Show me 2019 Sales.
  • Categorie: Een waarde uit een van de dimensies. Bijvoorbeeld: Show me Sales by Product for Sweden.
  • Meting: Een of meerdere waarden van een meting. Bijvoorbeeld: Show me Sales for Sweden by Product under 1K.

U kunt uw zoekopdrachten opstellen voor feiten, vergelijkingen en rangschikkingen. Feiten zijn opdrachten als Wat zijn mijn verkopen of Laat mijn uitgaven verspreid over 2019 zien. U kunt vragen om een vergelijking door vs of vergelijken aan uw zoekopdracht toe te voegen. Bijvoorbeeld: Vergelijk verkopen met uitgaven gedurende een periode. U kunt rangschikkingen opvragen door top toe te voegen aan uw zoekopdracht. Bijvoorbeeld: Toon top 10 best verkochte producten voor 2020.

Beperkingen

Insight Advisor Chat heeft de volgende beperkingen:

• Insight Advisor Chat biedt ondersteuning voor Engels voor zoekopdrachten in natuurlijke taal.

• Insight Advisor ondersteunt de functionaliteit spraak-naar-tekst van Google Chrome om zoekopdrachten op te geven. Wanneer spraak-naar-tekst voor zoekopdrachten in natuurlijke taal wordt gebruikt, moet de taal van Insights overeenkomen met de taal van uw gegevens.Insight Advisor

Google Chrome-spraak-naar-tekst wordt niet ondersteund voor iOS-apparaten.

• Insight Advisor Chat toont apps die zijn ingeschakeld voor chat in de hub uit ruimten waartoe u toegang hebt. U moet wel leesrechten hebben voor de apps om visualisaties uit deze apps te bekijken.
  • Nieuwe masteritems die aan apps zijn toegevoegd, zijn pas beschikbaar in de Insight Advisor Chat nadat de app opnieuw is geladen.
  • Insight Advisor Chat wordt niet ondersteund door Qlik Sense Desktop.
  • Spraak-naar-tekst-zoekopdrachten worden niet ondersteund in Slack of Microsoft Teams.
  • Slack and Microsoft Teams hebben geen knoppen voor Apps, Dimensies en Metingen.
  • In Insight Advisor kunnen gebruikers in query's in gepubliceerde apps alleen masteritems selecteren. Insight Advisor Chat kan achter wel velden gebruiken uit gepubliceerde apps. Als u naar Insight Advisor gaat vanuit Verder verkennen, is uw zoekopdracht mogelijk niet beschikbaar.