Besturingselement voor On-Demand rapportage

Het besturingselement voor On-Demand rapportage voegt een knop toe om on-demand Qlik NPrinting-rapporten te maken. Het is inbegrepen in Dashboard bundle.

Vereisten

• U moet toegang hebben tot een Qlik NPrinting Server (June 2017 of later) met een Qlik NPrinting-app die is verbonden met de Qlik Sense-app die u aan het ontwerpen bent. Deze Qlik NPrinting-app bevat uw rapportsjablonen.
  • Alle gebruikers die On-Demand-rapporten uitvoeren, moeten als gebruikers in Qlik NPrinting worden toegevoegd, met een beveiligingsrol die het uitvoeren van On-Demand-rapporten ondersteunt.

Wanneer gebruiken

Het besturingselement voor On-Demand rapportage is handig wanneer u de gebruiker in staat wilt stellen om vooraf gedefinieerde Qlik NPrinting-rapporten af te drukken binnen Qlik Sense, met hun selecties in de app als filter.

Een server toevoegen als vertrouwd

Als u On-Demand-rapporten maakt in Qlik Sense of een QlikView-Web Server gehost QlikView-AccessPoint moet u deze servers als vertrouwde locatie toevoegen in Qlik NPrinting web console.

Voor elke serverpad dat wordt gebruikt voor toegang tot Qlik NPrinting web console moet u een vertrouwde locatie toevoegen. Als uw server bijvoorbeeld benaderd kan worden via een lokaal domein, een verkorte host of geverifieerde URL's, moet een vertrouwde locatie worden toegevoegd voor elk van deze serverpaden.

Hoe u de serverpaden invoert in het veld Adres van de vertrouwde locatie is afhankelijk van uw beveiligingsconfiguratie.

Configuratie 1: SSL -beveiliging niet ingesteld met Qlik NPrinting web console

Een vertrouwde locatie is vereist voor elk serverpad dat wordt gebruikt voor aanmelding bij Qlik NPrinting web console. Als uw server bijvoorbeeld qlikserver1 is met het IP-adres 192.168.0.101 voegt u de volgende vertrouwde locaties in:

• http://qlikserver1
  • http://qlikserver1.domain.local
  • http://192.168.0.101

Configuratie 2: SSL -beveiliging ingesteld met Qlik NPrinting web console en derden

Een vertrouwde locatie is vereist voor elk serverpad dat wordt gebruikt voor aanmelding bij Qlik NPrinting web console. URL's moeten HTTPS gebruiken. Als uw server bijvoorbeeld qlikserver1 is met het IP-adres 192.168.0.101 voegt u de volgende vertrouwde locaties in:

• https://qlikserver1
  • https://qlikserver1.domain.local
  • https://192.168.0.101

Een vertrouwde locatie toevoegen

Doe het volgende:

1. Klik in Qlik NPrinting op Beheer > Instellingen.
  2. Klik op On-demandinstellingen.
  3. Klik op Vertrouwde locatie toevoegen.
  4. Voer bij Naam een naam in voor de vertrouwde locatie.
  5. Voer bij Beschrijving een beschrijving in voor de vertrouwde locatie.
  6. Voer bij Adres de URL in voor de QlikView Server.

De URL mag alleen de basis-URL (schema en host) zijn. http://qlikserver1 is bijvoorbeeld beter dan http://qlikserver1/qlikview/index.htm.

7. Klik op Maken.

On-Demand-instellingen configureren op Qlik NPrinting Server

U moet de volgende instellingen configureren op uw Qlik NPrinting Server:

• U moet verbinding hebben met een QlikView Server- of een Qlik Sense-server.

QlikView Server- en QlikView-clusterverbindingen worden ondersteund met On-Demand. Lokale verbindingen worden niet ondersteund. Zie: Verbindingen maken (alleen in het Engels).

• Als u een verbinding maakt met een QlikView Server of cluster met een QlikView Server-Extranetlicentie, moeten de volgende opties worden ingeschakeld bij het configureren van de verbinding:
    • Verbinding vereist verificatie
    • Gebruikerssectietoegang tot rapporten toepassen
  • U moet uw Qlik NPrinting-rapporten inschakelen voor On-Demand.
  • U kunt het On-Demand maken van rapporten beperken door beveiligingsrollen. Zie: Beveiliging op basis van rollen (alleen in het Engels).
Opmerking:

On-Demand is compatibel met Chrome, Firefox en Explorer. Kan niet worden uitgevoerd in Microsoft Edge, omdat de certificaten niet kunnen worden gedownload.

Het maken van On-Demand voor Qlik NPrinting-rapporten inschakelen

Er moet handmatig worden ingesteld dat voor Qlik NPrinting-rapporten On-Demand kunnen worden gemaakt. Rapporten moeten worden toegewezen aan het QlikView-document of de Qlik Sense-app waarmee u de On-Demand-rapporten wilt genereren. On-Demand De instelling kan worden ingeschakeld tijdens het maken van een nieuw rapport.

Doe het volgende:

1. Klik in Qlik NPrinting web console op Rapporten.
  2. Open een rapport of maak een nieuw rapport.
  3. Selecteer een app in de vervolgkeuzelijst App, de lijst is gekoppeld aan het QlikView-document of Qlik Sense-app waarvoor u een rapport wilt genereren.

Opmerking: On-Demand Verzoeken werken alleen met rapporten op basis van een enkele koppeling. MultiDoc-rapporten worden niet ondersteund.
  4. Selecteer het keuzevakje On-Demand inschakelen.
  5. Klik op Opslaan.

Het rapportsjabloon is nu beschikbaar.

Een knop On-Demand-rapportage maken

U kunt een On-Demand-rapportageknop maken op het werkblad dat u aan het bewerken bent.

Doe het volgende:

1. Sleep vanuit het bedrijfsmiddelenvenster, onder Aangepaste objecten > Dashboard bundle, On-demand reporting (On-Demand-rapportage) naar het werkblad.
  2. Stel in Server Connection (Serververbinding) onder NPrinting Connection (NPrinting-verbinding) in het eigenschappenvenster de serververbinding in. De URL moet eindigen op een /.

Example: https://<servernaam>:4993/

3. Selecteer in Choose App de Qlik NPrinting-app die de rapportsjabloon bevat.
  4. Selecteer de Qlik NPrinting-verbinding in Choose Connection. De lijst geeft alleen Qlik NPrinting-verbindingen weer voor de Qlik Sense-app waarin u werkt.
  5. Selecteer in Choose Report (Rapport kiezen) onder Report Configuration (Rapportconfiguratie) het rapport dat u met de knop wilt verbinden.
  6. Selecteer in Default Export Format (Standaardexportindeling) een standaardexportindeling voor het rapport.
  7. Stel in Button Label (Knoplabel) onder Appearances (Uiterlijk) het label voor de knop in.

U hebt nu een On-Demand-rapportageknop gemaakt. Wanneer u op de knop klikt, wordt er een rapport gegenereerd.

Een rapport genereren

U kunt een rapport genereren dat volgens de huidige selecties in de Qlik Sense-app wordt gefilterd. De analysemodus moet actief zijn.

Opmerking: U kunt alleen filteren op velden die in de Qlik NPrinting-rapportsjabloon zijn opgenomen. Anders zal het rapport mislukken. Het is niet mogelijk om te filteren op selecties door middel van een uitbreiding.
  1. Klik op de knop die u hebt gemaakt.

Het dialoogvenster Export (Exporteren) wordt geopend, waarin de status van de rapportaanmaak wordt getoond.

2. Nadat het rapport is gegenereerd, wordt een downloadknop geactiveerd. Klik op de downloadknop om het rapport te downloaden.

U hebt het rapport nu gedownload.

Tip: Met de knop New Report (Nieuw rapport) in het dialoogvenster Export (Exporteren) kunt u ook elk Qlik NPrinting On-Demand-rapport genereren dat voor u beschikbaar is. U wordt gevraagd een rapport en exportindeling te selecteren.

Beperkingen

Zie Beperkingen van objectbundels geleverd door Qlik voor meer informatie over algemene beperkingen.

• Als de Qlik NPrinting-rapportsjabloon een filter bevat, is het niet mogelijk om in de Qlik Sense-app conflicterende selecties te maken, omdat het rapport dan zal mislukken.
  • Wanneer u het rapportagebesturingselement On-Demand gebruikt in een mashup, moet u Windows-verificatie gebruiken. koptekstverificatie wordt niet ondersteund.

Bovendien, als de mashup meerdere apps bevat, kunt u alleen de app gebruiken waaruit on-demand afkomstig is om on-demand-rapporten te filteren.