De miniaturen van presentaties wijzigen

U kunt de standaardminiatuur van een presentatie vervangen door een andere miniatuur om het onderscheid tussen presentaties in het app-overzicht en het navigatievenster voor de presentatie te vergemakkelijken. U kunt een van de standaardafbeeldingen of een eigen afbeelding gebruiken.

Doe het volgende:

1. Klik in het app-overzicht op Ç om de presentaties weer te geven.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als u zich in de rasterweergave bevindt, ì, klikt u op de presentatietitel en vervolgens op @.
    • Als u zich in de lijstweergave bevindt, î, klikt u op @.
  3. Klik op 0 in de standaardminiatuur.

De Mediabibliotheek wordt geopend.

4. Klik op een map in de mediabibliotheek, bijvoorbeeld In app of Standaard.

5. Selecteer de afbeelding die u als miniatuur wilt gebruiken voor de presentatie en klik op Invoegen.
  6. Klik op m om het bewerken te beëindigen.

De afbeelding die u hebt geselecteerd wordt nu gebruikt als miniatuur voor de presentatie en is zichtbaar in het navigatievenster voor de presentatie en in het app-overzicht.

Tip: U kunt ook de miniatuur van een presentatie wijzigen in het navigatievenster voor de presentatie in de rechterbovenhoek.
Tip: De optimale hoogte/breedteverhouding van een miniatuur is 8:5 (breedte:hoogte).

De volgende indelingen worden ondersteund: .png, .jpg, .jpeg en .gif.

Voor Qlik Sense: U kunt afbeeldingen uploaden in de map In app in de mediabibliotheek. U moet de Qlik Management Console gebruiken om afbeeldingen naar de standaardmap te uploaden.

Voor Qlik Sense Desktop: U kunt afbeeldingen in de volgende map op uw computer plaatsen: C:\Users\<user>\Documents\Qlik\Sense\Content\Default. De afbeeldingen zijn beschikbaar in de map Standaard in de mediabibliotheek. Als u een app tussen installaties verplaatst, worden de afbeeldingen die u in de app gebruikt gezamenlijk met de app in het qvf-bestand opgeslagen. Als u de app op een nieuw locatie opent, bijvoorbeeld in Qlik Sense Cloud, kunt u de afbeeldingen vinden in de map In app in de mediabibliotheek van de app.

Opmerking: U kunt alleen de miniatuur van een niet-gepubliceerde presentatie toevoegen of wijzigen.