Presentatieweergave

U kunt een presentatie openen vanuit het app-overzicht of de werkbladweergave door op Ç en vervolgens op een presentatie te klikken.

In de presentatieweergave kunt u het volgende doen:

• Presentaties samenstellen om inzichten en ideeën te presenteren op basis van uw gegevensontdekkingen.
  • Een presentatie afspelen zoals deze zou worden gepresenteerd aan een publiek.
  • Een presentatie publiceren.
Opmerking: Publiceren wordt niet ondersteund in Qlik Sense Desktop.

Maken (bewerken)

U stelt presentaties samen aan de hand van snapshots van uw visualisaties. U kunt verschillende soorten visuele effecten en inhoud zoals tekst, vormen, afbeeldingen en effecten toevoegen om de presentaties er beter te laten uitzien.

De presentatiesamenstellingsweergave met een snapshot van een staafdiagram met de Top 5 klanten.

Storytelling building view.

A: Werkbalk

De werkbalk bevat het algemene menu en handige opdrachten.

Werkbalkopties
UI-item Beschrijving
Navigatiemenu met de opties App-overzicht, Gegevensbeheer, Editor voor het laden van gegevens, Gegevensmodelviewer en Hub openen.

Hub openen wordt niet weergegeven als de hub is uitgeschakeld door de beheerder.

Zie De hub voor meer informatie over de hub.

¨

Algemeen menu met opties Gegevens toevoegen, Presentaties exporteren naar PowerPoint, Presentatie publiceren, Presentatie dupliceren, Presentatie verwijderen, Help en Info.

Opslaan De app opslaan. Deze knop is alleen beschikbaar in Qlik Sense Desktop.
Toon of verberg appgegevens, waarbij u kunt kiezen uit het bewerken van appinformatie of het openen van appopties en het vormgeven van uw app.
Ç

Toegang tot alle presentaties in de app en een nieuwe presentatie maken.

> Toegang tot alle bladwijzers in de app.
4 Toegang tot alle werkbladen in de app en het maken van een nieuw werkblad.
Opmerking: Nadat de app is gepubliceerd, kunt u niet naar gegevensbeheer, de editor voor het laden van gegevens of de gegevensmodelviewer navigeren.
Opmerking: Zodra de app is gepubliceerd, kunt u geen gegevens toevoegen.
Opmerking: De app waar uw presentatie deel van uitmaakt moet worden gepubliceerd om publicatie van de presentatie mogelijk te maken.
Opmerking: Wanneer de app eenmaal is gepubliceerd, kunt u geen appgegevens meer bewerken of app-opties openen.

B: Hulpmiddelen en bibliotheken

Een verzameling hulpmiddelen en bibliotheken om te helpen bij het samenstellen en verfraaien van uw presentatie.

Ga voor meer informatie naar Presentatiehulpmiddelen.

C: Tijdlijn van presentatie

De tijdlijn van de presentatie geeft u een overzicht van en controle over de samenstelling van uw presentatie. U kunt binnen de presentatie navigeren via miniaturen van de dia's.

Ga voor meer informatie naar Tijdlijn van presentatie.

D: Nieuwe dia's

Maak nieuwe dia's en voeg ze toe aan de tijdlijn van uw presentatie.

Zie Een dia toevoegen aan een presentatie voor meer informatie over het toevoegen van dia's.

E: Afspelen

De presentatie afspelen voordat u deze beschikbaar stelt aan anderen.

Ga voor meer informatie naar Een presentatie afspelen.

F: Huidige dia

U werkt met de huidige dia door snapshots, tekst, vormen en visuele effecten uit de presentatiehulpmiddelen in te voegen.

Ga voor meer informatie naar Presentatiedia.

G: Snapshots

Een geselecteerd, niet-vergrendeld item op een dia met grepen om het item groter of kleiner te maken.

Snapshotopties
UI-item Beschrijving
\ De snapshot vergrendelen.
@

De snapshot bewerken.

Ga voor meer informatie naar Items op een dia groter/kleiner makenHet uiterlijk van een snapshot wijzigen.

Å

De snapshot vervangen.

Ga voor meer informatie naar Een snapshot vervangen op een dia.

H: Items bewerken

Items op de dia knippen, kopiëren, plakken en verwijderen.

Ga voor meer informatie naar Items op presentatiedia's kopiëren en verplaatsen en Items verwijderen uit een dia.

Afspelen

Als u een presentatie afspeelt, kunt u via uw snapshots toegang krijgen tot de visualisaties die als bron voor de snapshots fungeren. Als u in uw presentatie werkbladen met live-gegevens gebruikt, kunt u selecties in deze live-gegevenswerkbladen maken op dezelfde wijze als in een werkblad bij analyse.

Deze opties brengen uw presentatie tot leven, terwijl u bovendien nieuwe vragen uit het publiek kunt beantwoorden en de presentatie in nieuwe richtingen kunt sturen. Ga voor meer informatie naar Een presentatie afspelen.

Aanraakfuncties in de presentatieweergave

In de tabel worden de aanraakfuncties beschreven die worden gebruikt om te navigeren in de presentatieweergave.

Aanraakfuncties om te navigeren in de presentatieweergave
Aanraakfunctie Beschrijving
Tikken Een gegevenspunt in een snapshot markeren door een effect toe te passen.
Dubbeltikken Een tekstobject of afbeelding bewerken.
Lang aanraken en loslaten Het snelmenu openen.
Lang aanraken en slepen

Een dia naar een nieuwe locatie op de tijdlijn verplaatsen.

Een item op een dia verplaatsen.

Vegen

Door de lijst bladeren in de snapshot-bibliotheek.

Naar de volgende of vorige dia gaan bij het afspelen van een presentatie.

See also: