Werkbladweergave

U kunt een werkblad openen vanuit het app-overzicht. In de werkbladweergave kunt u het volgende doen:

• Analyseren met de app. U voert selecties uit in de visualisaties en gaat dieper in op uw gegevens om inzichten te verwerven.
  • Snapshots van visualisaties maken. U gebruikt de snapshots voor het samenstellen van presentaties voor gegevenspresentaties.
  • De app ontwikkelen of bewerken. U maakt werkbladen en visualisaties die worden gebruikt om gegevens te analyseren. U kunt de werkbladen van een gepubliceerde app niet bewerken, maar met de juiste bevoegdheden kunt u uw eigen werkbladen maken. U kunt ook nog een gegevensbestand in de app laden.

De status van een app (gepubliceerd of niet) bepaalt welke opties beschikbaar zijn in het menu en bewerkingsvenster.

Analyseren

Als eerste stap bij het analyseren van gegevens op een werkblad maakt u selecties in de visualisaties. Met de werkbladnavigatie kunt u snel schakelen tussen de werkbladen en de inhoud bekijken.

Werken met snapshots in werkbladweergave.

Sheet view with visualizations.

A: de werkbalk

De werkbalk bevat het navigatiemenu, het algemene menu en andere nuttige opdrachten.

Werkbalkopties
UI-item Beschrijving

Navigatiemenu met de opties App-overzicht,Gegevensbeheer, Editor voor het laden van gegevens, Gegevensmodelviewer en Hub openen.

Hub openen wordt niet weergegeven als de hub is uitgeschakeld door de beheerder.

Opmerking: Nadat de app is gepubliceerd, kunt u niet naar gegevensbeheer, de editor voor het laden van gegevens of de gegevensmodelviewer navigeren.
¨

Algemeen menu met opties Gegevens toevoegen, Werkblad exporteren naar PDF, Werkblad publiceren, Werkblad dupliceren, Werkblad verwijderen, Help en Info.

Opmerking: Zodra de app is gepubliceerd, kunt u geen gegevens toevoegen.

Toon of verberg appgegevens, waarbij u kunt kiezen uit het bewerken van appinformatie of het openen van appopties en het vormgeven van uw app.
Opmerking: Wanneer de app eenmaal is gepubliceerd, kunt u geen appgegevens meer bewerken of app-opties openen.
Ç

Toegang tot alle presentaties in de app en een nieuwe presentatie maken.

> Toegang tot alle bladwijzers in de app en een nieuwe bladwijzer maken.
@ Werkblad bewerken.
4 Toegang tot alle werkbladen in de app en een nieuw werkblad maken met werkbladnavigatie.
ê Vorig werkblad.
ë

Volgend werkblad.

B: Selectiebalk

Selectiebalkopties
UI-item Actie
< Stap terug in selecties.
= Stap vooruit in selecties.
: Alle selecties wissen.
F

Slimme zoekactie openen om de volledige gegevensverzameling te doorzoeken.

Ga voor meer informatie naar: Slimme zoekacties gebruiken

9 De selectiefunctie openen. Dit is een uitbreiding van de selectiebalk.

C: het werkblad

D: Inzichtenadviseur

E: Menu-opties

Snapshots maken

Verkenningsmenu

volledig scherm

Snapshots maken

Werken met snapshots in werkbladweergave.

A: Snapshot

B: Toetsencombinatie

C: Snapshot-bibliotheek

Tip: Als de snapshot-bibliotheek wordt geopend vanuit de presentatieweergave, worden alle snapshots van alle visualisaties in de app weergegeven.

Ontwikkelen (bewerken)

Tip: U kunt ook beginnen met bewerken door een werkblad lang aan te raken of door er met de rechtermuisknop op te klikken in het app-overzicht of in het navigatievenster voor werkbladen en vervolgens Bewerken te selecteren in het snelmenu.
Tip: Als het venster aan de linkerkant is samengevouwen, klikt u op één van de bedrijfsmiddelen in het venster. Als het eigenschappenvenster verborgen is, klikt u rechtsonder op h .
Bewerkingsweergave van een werkblad van een niet-gepubliceerde app, met het bedrijfsmiddelenvenster aan de linkerkant en het eigenschappenvenster aan de rechterkant.

A: Bedrijfsmiddelenvenster

B: Zoeken

C: Geselecteerd

D: Eigenschappen

F: Ongedaan maken en opnieuw uitvoeren.

G: Overzicht

Aanraakfuncties voor touchscreen in werkbladweergave

Aanraakfuncties
Aanraakfunctie Actie
Lang aanraken en loslaten Het snelmenu openen
Lang een visualisatie aanraken Het optiemenu openen
Vegen Bladeren door lijsten en visualisaties
Knijpen In- of uitzoomen op visualisaties
Tikken met twee vingers Een interval in een lijst, tabel of as van staafdiagram selecteren
Vegen met twee vingers Visualisatie van een spreidingsplot draaien
Tikken met drie vingers Zoomniveau van een visualisatie van een spreidingsplot resetten