De selectiefunctie gebruiken

De selectiefunctie biedt een overzicht van elke dimensie en elk veld in een app. De functie biedt daarnaast een meer gedetailleerde weergave van geselecteerde gegevens, zodat u koppelingen kunt verkennen in dimensies die niet zijn gebruikt.

Tijdens de analyse is de selectiefunctie rechts in de selectiebalk beschikbaar. Klik op 9 om de selectiefunctie te openen.

De selectiefunctie bestaat uit twee secties: SELECTIES en DIMENSIES APP. De sectie met selecties geeft de velden weer die actieve selecties bevatten. De sectie Dimensies app geeft alle dimensies weer die geen actieve selectie bevatten. Beide secties worden op alfabetische volgorde gesorteerd. Als Velden tonen is geselecteerd, bevat de sectie DIMENSIES APP alle velden die in de app zijn geladen, maar die niet als dimensies worden gebruikt.

Selectiehulpmiddel waarin de twee secties Selecties en Dimensies app worden weergeven.

Selections tool view.

Selecties maken en wissen

U kunt achtereenvolgens verschillende selecties maken, maar pas als u de selecties bevestigt, gaan de dimensies naar SELECTIES. U kunt ze bevestigen door op m te klikken of door buiten de lijst maar binnen het gebied van de selectiefunctie te klikken. U sluit de selectiefunctie door op de werkbalk te klikken.

In SELECTIONS kunt u een selectie wissen in een veld door op E te klikken. Het veld wordt dan omlaag verplaatst naar de sectie DIMENSIES APP.

Als u zich in de selectiefunctie bevindt, kunt u de opties in de balk met selecties nog gebruiken (stap terug, stap vooruit en alle selecties wissen), en u vindt in elke dimensie de gebruikelijke lijst met opties: selectiemenu, selectie wissen, selectie annuleren, selectie bevestigen en zoeken.

Zoeken in de sectie DIMENSIES APP

De sectie DIMENSIES APP heeft een zoekvak dat handig is als u veel dimensies en velden hebt. U kunt zoeken op de titels van de velden en dimensies. Uw zoekreeks kan uit een of meer woorden of een deel van een woord bestaan. De zoekopdracht is niet hoofdlettergevoelig, maar alleen exact overeenkomende resultaten worden weergegeven. Een zoekopdracht op "getallen" geeft geen velden met de tekenreeks "getal", maar een zoekopdracht op "tal" wel.